Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Bestyrelsen godkender at SDU undersøger muligheder for ny forskningsbygning

Efter en årrække med vækst på fakultetet er pladsen blevet mere knap, og mulighederne for en ny forskningsbygning skal derfor undersøges.

Af Marianne Holmer, , 19-09-2024

Kære medarbejdere

I sidste uge gik vi for alvor i gang med kandidatreformen. De første drøftelser omkring fordeling af kandidatpladser med henblik på at tage beslutning om omlægning af uddannelser har nu fundet sted i direktionen, Universitetsrådet og Hovedsamarbejdsudvalget.

Drøftelserne fortsætter i de fakultære råd, nævn og udvalg i denne uge, men materialet er stadig fortroligt, da der endnu er mange usikkerheder i fortolkningen af de forskellige dele af reformen.

Vi håber at mange af disse usikkerheder bliver afklaret i denne uge, hvor kandidatudvalget fremlægger svar på en række spørgsmål fra universiteterne. Derefter fortsætter arbejdet med koordinering på nationalt plan, hvor dekanerne skal i spil.

Omlægning af uddannelser skal være afgjort senest i januar 2025, således at studerende som søger ind via kvote 2 til optaget september 2025, kender indholdet af deres bacheloruddannelser. De første nye kandidatuddannelser starter med optaget 2028.

På SDU's bestyrelsesmøde i juni blev det godkendt at SDU kan gå videre med at undersøge muligheden for en ny forskningsbygning til NAT.

Jeg tænker at alle mærker, hvordan vi på hele fakultetet er meget presset for plads, hvilket ikke mindst skyldes, at vi har fordoblet hjemtaget af eksterne midler på ganske få år. Det betyder stor aktivitet i laboratorier og mange nye ansatte, og vi mangler således plads både i laboratorier og på kontorer.

Dertil kommer, at den planlagte renovering af Anatomi-området viste sig at være alt for dyr, og at denne plan måtte opgives. Det betyder at forskningssektionen Molekylær Mikrobiologi fortsat er samlokaliseret med SUND i Bygning 41.

Vores lokalesituation bliver yderligere kompliceret af at der skal foretages facaderenoveringer flere steder i den eksisterende bygning. Det har allerede betydet at Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling er blevet midlertidigt genhuset i DIAS-bygningen, mens renoveringen finder sted det næste halve år.

I den kommende tid vil vi afholde møder med Teknisk Service for at finde ud af den mest optimale konfiguration af en ny forskningsbygning. Det er en vanskelig sag, da der er mange hensyn, både fra os og fra Teknisk Service.

Jeg håber at vi fortsat kan finde gode løsninger på lokalesituationen, indtil vi får mere plads.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 19.09.2024