Skip to main content
DA / EN

APV 2024

SDU’s APV- og Trivselsmåling 2024 nærmer sig

APV står for arbejdspladsvurdering, og hvem er bedre til at vurdere arbejdsmiljøet end medarbejderne?

I efteråret gennemfører vi APV- og Trivselsmåling på hele universitetet. Det er lovpligtigt i Danmark, at vi løbende skal vurdere, hvilke risikofaktorer og arbejdsmiljøproblemer der er på vores arbejdsplads, og udarbejde handleplaner for hvordan vi vil imødegå risikofaktorerne og løse arbejdsmiljøproblemerne.

Hvert tredje år skal vi afdække arbejdsmiljøet på hele universitetet, og det er en højt prioriteret proces på SDU, der starter i oktober med en stor spørgeskemaundersøgelse blandt alle universitets medarbejdere og løber frem til april 2025:

  • APV- og Trivselsmålingen (spørgeskemaundersøgelsen) gennemføres fra 8. oktober til 31. oktober.
  • Medio november modtager SDU rapporter, der formidler resultaterne af APV- og Trivselsmålingen. Rapporterne gøres tilgængelige for alle medarbejdere.
  • Resultater og mulige indsatser der kan udvikle og forbedre arbejdsmiljø og trivsel drøftes herefter af ledere og medarbejdere på alle institutter og områder i Fællesadministrationen. Arbejdsmiljøledere og arbejdsmiljørepræsentanter har ansvaret for at samle op på drøftelserne og udarbejde tids- og handlingsplaner.
  • Resultaterne drøftes i arbejdsmiljø- og samarbejdsudvalg samt i SDU’s direktion og bestyrelse.
  • 30. april skal alle enheder have aftalt indsatser og udarbejdet handleplaner. Planerne skal være tilgængelige for medarbejderne.

Der er brug for, at vi alle bidrager til et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø, hvor vi trives og er engagerede og motiverede for vores arbejde.

Et vigtigt bidrag er at deltage i APV- og Trivselsmålingen i oktober samt bidrage til en konstruktiv dialog om resultaterne i perioden efter.


Du kan læse mere om APV- og Trivselsmåling 2024 på www.sdunet.dk/apvtrivsel. Du er også velkommen til at kontakte SDU’s Arbejdsmiljøteam i SDU HR: arbejdsmiljoe@sdu.dk.

Faktaboks: Ansvar for arbejdsmiljøarbejdet

Arbejdsgiveren skal sørge for, at arbejdsforholdene er sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarlige.

Arbejdsmiljøgruppen består af en arbejdsmiljøleder og en arbejdsmiljørepræsentant og skal løbende medvirke til at forhindre, at der opstår arbejdsmiljøproblemer, og hvis de opstår at deltage i løsningen af dem.

Medarbejderen skal samarbejde om arbejdsmiljøarbejdet og hjælpe med, at arbejdsforholdene er forsvarlige inden for medarbejderens arbejdsområde. Hvis medarbejderen opdager fejl og mangler, som kan forringe sikkerheden eller sundheden, skal medarbejderen meddele det til arbejdsmiljøgruppen, arbejdsmiljølederen eller arbejdsgiveren. Medarbejderne skal have mulighed for at kunne komme regelmæssigt i kontakt med deres arbejdsmiljøorganisation.

 

Redaktionen afsluttet: 25.09.2024