Skip to main content
DA / EN
Q&A om ERC

"En kæmpe milepæl og præstation"

Hvad kan en ERC-bevilling bidrage med til en forskers karriere? Professor Annette Baudisch modtog en ERC Consolidator-bevilling i 2022 til hendes projekt “Born once - Die once”. I denne Q&A reflekterer hun over det værdifulde i en ERC-proces.

Af Stine Charlotte Saltofte Hansen, , 20-06-2024

Hvordan har du haft gavn af ansøgningsprocessen?

- Det gav mig en utrolig fordel i at kunne præsentere et projekt. Jeg blev bedre til at formulere mine ideer på en måde, så de også overbeviser folk uden for mit felt. At skrive flere runder af efterfølgende længere og mere detaljerede præsentationer og udkast gjorde mig opmærksom på, hvor jeg implicit antog relevans, og hvor jeg kunne være mere konkret og uddybe præcis, hvad jeg forventer at bidrage med, og hvad der er hullet i den nuværende viden, og hvorfor det hul har vedvaret indtil nu.

At tænke i den struktur, som ERC forventer, giver i grunden en skabelon for en fantastisk fortælling for ethvert andet legat, de fleste abstracts til de største journals og faktisk præsentation af ethvert andet projekt, også uden for forskning.

Det giver dig mulighed for at overveje, hvad du ønsker at bidrage med til forskningen, og hvor du ser din plads. Fordi du skal skabe en fortælling, der forklarer, hvorfor det skal være dig, der er bedst egnet til at udføre den forskning, du foreslår.

Annette Baudisch, professor og bevillingsmodtager

Hvilken betydning har ERC haft for din karriere?

- Det føltes som en stor milepæl og en præstation, og det giver en feedback om, hvor du står med dine ideer inden for dit felt. Jeg var virkelig begejstret for det, jeg ønskede at gøre, men jeg tænkte, at det måske bare ville blive opfattet som for langt uden for det normale.

Det er enormt opmuntrende at få grønt lys fra dine kolleger, der tror, at du er på vej mod noget lovende, noget værdifuldt.

Hvilke fordele får du ved at arbejde med en ERC-ansøgning?

- Det giver dig mulighed for at overveje, hvad du ønsker at bidrage med til forskningen, og hvor du ser din plads. Fordi du skal skabe en fortælling, der forklarer, hvorfor det skal være dig, der er bedst egnet til at udføre den forskning, du foreslår. Så i bund og grund skal du binde alt dit tidligere arbejde sammen, så det udmunder i dette ene store projekt under din ledelse, styret af din vision.

Det kan give dig en stærk retning og en følelse af formål. Det kan forklare, hvorfor du gør, hvad du gør. Hvis du ikke kan komme i tanker om en overbevisende historie, kan du spørge dig selv, hvorfor du valgte dette forskningsspørgsmål - og ikke et andet, der passer bedre til din unikke profil.
  • Sæt din vildeste idé i spil

    En ERC-bevilling sikrer økonomien i nyskabende forskningsprojekter.

  • Om ERC-modtager Annette Baudisch

    • Matematiker og demograf med indsigt i biologi, økonomi og datalogi
    • Direktør for Centre on Population Dynamics (CPop)
    • Chair for BSS ved Danish Institute of Advanced Studies (DIAS).
    Nyt initiativ belønner ERC-interviews og ERC-bevillinger

    ERC-interviews og bevillinger udløser flere midler til forskere og deres institut.

    Læs om initiativet

    Redaktionen afsluttet: 20.06.2024