Skip to main content

Indeklima på SDU Kolding

Der arbejdes løbende med indeklimaet på SDU Kolding for at tilpasse det til brugernes behov. På denne side kan man læse seneste nyt om indeklima og andre tiltag for et bedre arbejdsmiljø.

SDU Kolding er den første danske undervisningsbygning udført som lavenergi-byggeri.

Lavenergi-byggeri kræver ofte andre vaner hos brugerne, så man opnår både godt indeklima og energibesparelser. Det gælder også på SDU Kolding.

Hidtil er der gjort en stor indsats for at tilpasse bygningens indeklima til brugernes behov, det arbejdes der fortsat på. Men skal bygningen fungere både energivenligt og med godt indeklima, er det en forudsætning, at man som bruger kender lidt til bygningen og hvordan den fungerer.

  • Temperaturen kan ikke reguleres lokalt, men styres centralt af husets CTS-anlæg (Central Tilstandskontrol og Styring). Ændringer i temperaturstyringen foretages af Teknisk Service. Temperatur som vises på displayet ved dørene, er den målte temperatur ved døren.

     

  • De færreste kontorer har vinduer der kan åbnes. I alle undervisningslokaler er der vinduer, der kan åbnes. Vinduerne må gerne åbnes, hvis det medvirker til at forbedre indeklimaet. Det samme gælder for dørene til atriet. Husk at lukke igen når lokalet forlades.

     

  • Husets mobile solafskærmning hjælper med at minimere husets energiforbrug. Skodderne på øst- og syd-facaden + undervisningslokaler på vestsiden styres efter et årshjul. Fra 1/12 - 28/2 står skodderne altid åbne. Dette gøres for at udnytte solindfaldet til opvarmning af bygningen. Fra 1/3 - 30/11 kører skodderne automatisk efter solen - så de lukker, når solen er på, og åbner, når solen ikke er på. Dette sker for at undgå at bygningen bliver for varm.

     

  • De skodder som er styret af solen kan overstyres manuelt hvis man ønsker mere eller mindre solindfald i kontoret eller undervisningslokalet. Det anbefales dog, at man undlader at åbne skodderne, når der er solindfald på facaden, da lokaler og bygning ellers hurtigt bliver for varm. Hvis du har åbnet skodderne, husk så at lukke dem igen når lokalet forlades, hvis der fortsat er sol på facaden, da lokalet ellers risikerer at blive meget varmt.

     

  • Nogle kontorer i bygningen er varmere eller koldere end andre, og de personlige præferencer i forhold til temperatur er forskellige. Hvis man mere generelt er generet af varme eller kulde, vil det være relevant at undersøge, om der er et andet kontor som har temperaturforhold, som man vil trives bedre med.

     

  • Oplever du problemer med indeklimaet eller tekniske installationer, så kontakt din arbejdsmiljø-repræsentant eller Teknisk Service på 8888.

SDU Kolding - prisbelønnet lavenergibyggeri

SDU Kolding er den første danske undervisningsbygning udført som lavenergi-byggeri.

Bygningen rummer bæredygtige tiltag, der skal mindske energiforbruget med op til 25 pct. i forhold til lignende bygninger.

Et 400 m2 solcelleanlæg på taget producerer elektricitet, og et kombineret varme og køle-pumpesystem, bruger grundvand til at regulere bygningens temperatur.

SDU's campus i Kolding modtog i 2015The International Architecture Award, som et af de mest signifikante nybyggerier i verden.



Sidst opdateret: 27.07.2024