Dato og tidspunkt | 19. marts, kl. 9:30 |
Sted | OD HUM CML Meetingroom (Ø20-405a-1) |
Mødeleder | Nikolaj Nottelmann |
Referent | Camilla Cæsar Halldorsson |
1. Godkendelse af dagsorden
Punkt 4. Merit- og dispensationssager flyttes ned til sidste punkt og dagsordenen godkendes.
2. Godkendelse af seneste referat
Referat fra studienævnsmøde 19. februar 2025 blev godkendt.
3. Meddelelser (mundtlige og skriftlige)
a)Studienævnsforperson
Undervisningsprisen 2025: Studerende får frem til 4. april mulighed for at indstille ’verdens bedste underviser’. Det er også muligt at indstille grupper af undervisere. Modtageren af Det Humanistiske Fakultets egen undervisningspris indstilles til SDU’s undervisningspris.
Invitation til workshop: Hvordan måler vi uddannelseskvalitet? SDU Analytics arrangerer en åben workshop for at samle inspiration og perspektiver sammen til en præsentation for prorektor og uddannelsesrådet med mulighederne for at se bredere på hvad uddannelseskvalitet er. 10. april 15.15-17.00 for studerende, undervisere og tekniskadministrativt personale.
Godkendt i skriftlig høring:
- Bevillingsansøgning, Pædagogik: Forplejning ved opstart af fagråd, 13. marts
- Bilag 1 for BA og KA Filosofi, 7. marts
- Nyt valgfag: Promoting cultural literacy through (arts) education: Decolonial and community-based perspectives, 6. marts
- Fagbeskrivelser i ny BA-studieordning for filosofi, overgangsbestemmelser og kassogram/studieforløb for optag 2024, 4. marts
b) Studieleder
Filosofi: Nikolaj fortæller, at man er ved at planlægge Disciplinernes dag, hvor dagsordenen består i at diskutere uddannelsens indhold og tage emner op, der normalt ikke indgår i studieordningen. Sidste år var temaet Filosofi fra andre verdensdele og i år Æstetik. Derudover meddelte Nikolaj, at Bjørn Rindbæk Larsen er ansat som koordinerende tutor for studiestarten 2025.
Pædagogik: To koordinerende tutorer til studiestarten 2025 er ansat - Julie Rævdal og Sidsel Uhd Momme. Der er planlagt et opstartsmøde i starten af juli, hvor tiltrædende faglig vejleder Pernille Beining også deltager.
c) Studerende
Pernille og Signe meddeler, at de har startet et nyt fagråd op på pædagogik. Til trods for at undervisningen blev aflyst samme dag, var der et fint fremmøde og 7 personer har fået en formel rolle i fagrådet, mens flere har vist interesse. Tanken er, at fagrådet kan blive et bindeled mellem de studerende og studieledelse hhv. studienævn, så de studerendes input sikres. For at sikre et naturligt rul med nye studerende vil det forsøges at næstforpersonsrollen placeres hos en fra første årgang.
Lea fortæller, at der ved Åbent hus hos Filosofi var besøg af en, der tidligere havde været i studiepraktik hos filosofi. Vedkommende ville besøgere flere uddannelser, men filosofi var stadig i spil.
Derudover nævner Lea, at der lige er blevet afholdt forskerkaffe med et meget begrænset fremmøde. Noget skyldes naturligvis den mindre studenterpopulation, men der stilles også spørgsmålstegn ved, om der informeres tilstrækkeligt omkring arrangementerne internt. Nikolaj nævne det overfor underviserne, at vi alle skal huske at nævne kommende arrangementer, ligeledes skal initiativtagerne også huske at arrangementerne skal fremgå af kalenderen i Itslearning.
Alexander fortæller, at han deltager på næste fagrådsmøde med henblik på at fortælle om den nye studieordning.
d) Andre
Kritikken omkring informationsniveauet og generelle håndtering fra HR i forbindelse med DTAP-ansættelser og aflønning er videregivet fra Fakultetet til SDU HR. I mellemtiden vil man på Fakultetet udsende en informationsmail til nyansatte studerende vedr. timeregistrering med information om kontaktpersoner på de forskellige områder.
4. Merit- og dispensationsansøgninger
Lukket punkt.
5. Sager til behandling: Eksamen
a) Eksamensplaner
Planerne for sommereksamen 2025 for filosofi BA centralfag, BA sidefag, KA og KA sidefag blev godkendt uden nogle kommentarer.
b) Årsberetning 2024 fra Censorkorps for Uddannelsesvidenskab, Gymnasiepædagogik og Læring
Studienævnet noterede sig årsberetningen og havde ingen kommentarer.
c) Orientering om eksamensklage (V23/24-S24)
Nævnet konstaterede, at der blot har været en enkelt klage i tidsrummet og vurderede, at der ikke er væsentlige opmærksomhedspunkter.
6. Sager til behandling: Undervisning
a) Undervisningsevaluering E24
Pædagogik: Generelt stor tilfredshed med fagene. Som noget nyt inkluderer evalueringen af KAdeltid spørgsmål, der specifikt drejer sig om det forholdsvist nye fleksible onlineundervisningsformat.
Fleksibel onlineundervisning vurderes som essentielt for at nogle af de studerende kan deltage, da de bor langt fra Odense. Gruppearbejdet vurderes som nemmere at lave, da man hurtigt er i breakoutrum De studerende fremhæver, at undervisningen ikke er lige så flydende og naturlig som fysisk undervisning, og at det er sværere at få en dialog i gang i undervisningen på dette vilkår. Ligeledes fremhæves den pointe, at koncentrationen lettere svigter, når man sidder foran en skærm.
Det fremhæves, at det er dejligt, at man også kan se hinanden fysisk en gang imellem. Nogle ville ønske, at man sås oftere fysisk. Tilbagemeldingerne behandles på næste faggruppemøde.
Filosofi: Det fremhæves i evalueringerne, at studerende sætter pris på, at der sættes tid af til aktiv inddragelse i undervisningen og efterspørger denne undervisningsform. Derudover drøftede nævnet evalueringernes brugbarhed, når det drejer sig om fag, der administrativt er et fag, men hvor der er flere undervisere. De studerende er forvirrede omkring hvordan de skal gribe evalueringen an, særligt hvis oplevelserne er forskellige. Det nævnes, at evalueringerne er svære at vurdere og trække nyttige informationer ud af , når systematikken ikke er der. Måske en information til de studerende om, hvordan de skal forholde sig til evalueringer af fag med flere undervisere kan afhjælpe det. Dette aspekt tages med, når vi senere på året skal revurdere evalueringsstrategien. I samme ombæring nævnes det, at man meget gerne ser, at evalueringerne af samlæsningsfag mellem sidefag- og centralfag lægges sammen pr. default, så de fremgår som en samlet evaluering.
Studienævnet noterer sig, at der denne gang er færre studerende, der har besvaret. Det understreges igen, at det er vigtigt at der sættes tid af i undervisningen og fortælle - fra de studerendes perspektiv - hvilken værdi evalueringerne har. Vigtigt, at underviser præsenterer resultaterne i en af de sidste undervisningsgange. Ligeledes bemærker studienævnet, at få undervisere har kommenteret på evalueringerne. Studielederne vil understrege vigtigheden af det overfor underviserne.
Med nogle mindre justeringer godkendte nævnet evalueringsrapporterne for KA Pædagogik heltid og deltid, BA Interkulturel Pædagogik og dansk som andetsprog, Master i Gymnasiepædagogik, BA Filosofi og KA Filosofi. Rapporterne offentliggøres herefter på studienævnets hjemmeside.
7. Sager til behandling: Studieordninger
a) Indkaldelse af ændringer i karriereprofilfag til E2025
Studienævnet skal tage stilling til, om ændringerne i følgende karriereprofilfaget Undervisning og praktik kan godkendes. Faget indgår som obligatorisk fagelement på KA Filosofi to-faglig, 75 ECTS.
Studienævnet godkendte fagbeskrivelsen.
b) Præcisering af adgangskravene for masteruddannelsen i gymnasiepædagogik
Udsættes til næste møde.
8. Sager til behandling: Kvalitetspolitik
a) Udpegning af ny studieleder
Anke Piekut, studieleder for master i gymnasiepædagogik har meddelt, at hun ønsker at trække sig som studieleder. Jf. Vedtægtens § 20 stk. 2 udpeger Dekanen studieledere efter indstilling fra studienævnet.
Studienævnet indstiller Jakob Bøje som ny studieleder for Master i Gymnasiepædagogik.
b) Evalueringsrapport Åbent Hus 2025
Nævnet drøftede evalueringsrapport og fakultetets konklusion og noterer sig den positive udvikling på flere områder. Erfaringen fra standen er, at besøgende primært efterspørger information om jobmuligheder, hvilket også afspejler sig i de besøgendes evaluering. Det kommenteres, om man fra Fakultetets side kan arbejde mere målrettet med formidlingen af employabiltet ved Åbent Hus som et fælles indsatsområde, idet det må formodes at efterspørgslen dækker hele Humaniora.
9. Andre sager til behandling
a) Høring: Studienævnsstruktur - nyt forslag pba. tidligere høring
Studienævnet gennemgik den nye studienævnsstruktur og ser generelt positivt på det nye forslag, selvom der er enighed om, at det er bedrøveligt, at det nuværende - og meget velfungerende studienævn - skal skilles.
Dog fastholdes bekymringen vedrørende forslaget om at rykke de fagnære og studieudviklende diskussioner væk fra nævnet. Både med henblik på den manglende repræsentation af studerende, men også den uforholdsmæssige større opgave, der lander på studieleder.
Derudover påpeges det, at rollen som studenterrepræsentant bliver mindre attraktiv og sværere at besætte, idet der i de fleste tilfælde blot vil være en enkelt repræsentant pr. faggruppe. Det er et stort ansvar og en stor opgave at påtage sig som ene repræsentant.
Hos Pædagogik noterer man sig ligeledes en ulige fordeling af VIP til audiologopædis side.
10. Eventuelt
Alexander nævner, at der er møde i Dialogforum 26. maj og opfodrer studenterrepræsentanter fra Pædagogik til deltage.