Dato og tidspunkt | 5. marts |
Mødested | Microsoft Teams |
Mødedetalgere | Sten Pultz Moslund (SM), Karen Hvidtfeldt (KH), Erik Granly Jensen (EG), Adam Paulsen (AP), Jeppe Wulff Nørholm (JN), Annika Ladefoged (AL), Laura Kathrine Christensen Kastberg (LK), Jeanet Dal (JD), Rie Christensen (RC) |
Afbud | Charlotte Halmø Kroløkke, Amalie Funch Mellgren, Francisca Ioana Vesely |
Mødeleder | Sten Pultz Moslund |
Referent | Ingelise Nielsen (IN) |
1. Godkendelse af dagsorden
Studienævnet godkender dagsordenen.
IN orienterede om, at enkelte dagsordenspunkter var kommet på meget sent. Studienævnet valgte at sende godkendelsen af fagbeskrivelsen for valgfaget Kunst og kultur for sundhed og trivsel i skriftlig høring, da den først blev fremsendt til studienævnet en time før mødet.
Derefter blev dagsordenen godkendt.
2. Orientering om godkendt referat 22. januar 2025
Studienævnet tager det godkendte referat til efterretning.
Det godkendte referat blev taget til efterretning.
3. Meddelelser
a. Studienævnsforperson
- Udmærkelser på eksamensbeviset E24 (frist 3. marts)
SM mindede om, at det er muligt at indstille udmærkelser til eksamensbeviset.
- Undervisningsprisen 2025
Der kører lige nu en kampagne for at få studerende til at indstille til undervisningsprisen 2025.
- Jeppe Wulff Nørholm er godkendt som næstforperson for 2025
Jeppe Wulff Nørholm er nu officielt godkendt som studienævnets næstforperson.
- Opfølgning på studienævnets henvendelse om udbetaling af udlæg til de studerende
Studienævnet har henvendt sig til dem, der er ansvarlige for ekspedering af de studerendes udlæg i zExpense. Vi har fået den tilbagemelding, at der vil blive set på procedurerne, og at der er en velvillighed i forhold til at forsøge at gøre det nemmere og hurtigere.
b. Studieleder Kulturstudier
- Karen Hvidtfeldt er godkendt som studieleder til 31. juli 2025
- Orientering om studielederposten derefter
KH er blevet godkendt som studieleder det næste halve år, hvorefter tanken er, at EG overtager.
Vi har afholdt rekvisitionsmøde, og der er styr på det. Der er dog stadig en stilling i opslag og under besættelse, hvilket selvfølgelig har indvirkning.
Vi har afholdt Åbent Hus, og der var en fin tilslutning. Vi har fået 44 ansøgninger til det næste optag, og det er færre end det plejer at være, men da vi sigter på at optage 35 studerende, så er det tilfredsstillende, hvis ellers
ansøgernes kvalifikationer er i orden. Der er 35 ansøgere, der har os som
førsteprioritet.
KH har afholdt et orienteringsmøde om Kulturprojektet med den årgang, der
skal afsted i praktik i efteråret. Der vil blive yderligere fulgt op på dette i løbet af
foråret, så alle er bliver godt forberedt.
c. Studieleder Litteraturvidenskab
- Ændringer i aftagerpanelets sammensætning
Der er ændringer i aftagerpanelet, hvor vi har fået en ny forperson. Der er desuden en studenterrepræsentant, som er trådt ind som aftager, hvorfor vi
har fået en ny studenterrepræsentant. Vi har også fået en ny repræsentant fraOdense Bibliotekerne. Der er desuden et par medlemmer, der er trådt ud, da de ikke har været aktive i panelet længe.
Vi har fået 24 ansøgere til vores kandidatuddannelse, og 13 af disse har retskrav. De 13 pladser svarer til vores kapacitet, og derudover er der en enkelt friplads.
Ind til videre ser søgningen i Kvote 2 til bacheloruddannelsen bekymrende ud. Der er 14 studerende, der har søgt på nuværende tidspunkt, mod 24 sidste år, og af dem er 4 førsteprioritetsansøgere mod 9 sidste år. Det gør det ekstra bekymrende, at der er indført kravet om, at ansøgere i Kvote 1 skal have mindst 7 i snit for at komme ind. EG mente, at der var en kampagne på vej for at øge bevidstheden om, at det er vigtigt at søge ind via Kvote 2.
Vi er ved at forberede en Karrierereception, der skal afholdes 22. april. Studienævnet diskuterede, om Litteraturvidenskab og Kulturstudier skulle planlægge og afholde en fælles karrierereception, og den diskussion vil blive taget op igen senere. Denne gang enedes man om, at studerende fra begge uddannelser vil blive inviteret til Litteraturvidenskabs reception.
d. Studerende
Ingen meddelelser
e. Andre
Ingen meddelelser
4. Merit- og dispensationsansøgninger
Se sagerne i SAGA.
Se det lukkede referat
5. Sager til behandling: Eksamen
Ingen sager til behandling
6. Sager til behandling: Undervisning
a. Evalueringsskemaer E24 til offentliggørelse KUL
Evalueringsskema fra KUL skal godkendes.
Indholdet i skemaet skal baseres på studienævnets drøftelser.
KH gjorde opmærksom på, at det er nævnt i evalueringsskemaet, at CMS-forløbet har fået mindre gode evalueringer. Studienævnet blev enige om at undersøge, hvorvidt CMS i dag er et valgfrit element, og man ville også gerne have besøg af en ansvarlig fra RIO.
Derefter blev evalueringsskemaet godkendt.
7. Sager til behandling: Studieordninger
a. Godkendelse af valgfaget Kunst og kultur for sundhed og trivsel
Studienævnet skal godkende fagbeskrivelsen
Fagbeskrivelsen bliver sendt i skriftlig høring.
b. Indkaldelse af ændringer i karriereprofilfag E2025
Frist 21. marts
Der var ikke ændringer i faget Kulturformidling: medier og målgrupper, så studienævnet
havde ingen kommentarer.
8. Sager til behandling: Kvalitetspolitik
a. Høring: Koncept for evaluering af uddannelseselementer
Frist 5. marts. Studienævnet skal drøfte udkast til koncept
Et udvalg har arbejdet med formatet for evaluering af BA-vejledning, specialevejledning og projektorienteret forløb, da det også skal evalueres nu. Der er desuden kommet et nyt valgfrit spørgsmål, som kan tilføjes standardevalueringen, der spørger de studerende om, hvilke kompetencer, de har tilegnet sig. Desuden skal man have en strategi for evaluering af hold med under fem personer. Efter denne høring kommer der en proces, hvor man i fagmiljøerne og studienævnet skal tage stilling til, hvordan strategien konkret skal udmøntes.
Høringen indeholder et katalog på 17 spørgsmål, og studienævnet mente, at når det kom til den endelige udmøntning, så skal der reduceres i antal spørgsmål for at modvirke evalueringstræthed. Formålet med konceptet er at inspirere studienævnet. Studienævnet havde på den baggrund ingen kommentarer.
Studienævnet bemærkede, at evalueringerne er anonyme, så den enkelte vejleder får ingen konkret tilbagemelding på sin vejledning, men der kan opnås et overordnet billede af vejledningens kvalitet.
Alt i alt havde studienævnet ingen kommentarer til høringen
b. Studiestart - planlægning
Studienævnet påbegynder planlægningen af studiestarten. Hvad skal studiestarten indeholde og hvem tager sig af hvad?
Nøgletal, der evt. kan inddrages: frafald, studieintensitet
Var der tilbagemeldinger i den centrale/decentrale studiestartsundersøgelse, som skal inddrages?
LITT: Det var et meget vellykket forløb sidste år – så forløbet i år bliver nogenlunde det samme. Vores studiementor er blevet ansat som koordinerende tutor, der er booket lokaler og vi er begyndt at sætte programmet sammen. Vi har desuden et opslag ude vedrørende studiegruppefacilitatorer.
KUL: Vi har sat datoer og skal have lavet et opslag, da vi skal have ansat to studiestartstutorer. Vi skal have lavet en evaluering og er opmærksomme på, at der skal være tilmelding, da der sidste år ikke var optimalt fremmøde.
c. Employabilitet
Studienævnet forholder sig løbende til employabilitet via nøgletal. Studienævnet monitorerer antallet af studerende, der gennemfører projektorienteret forløb, forholder sig løbende til relevante samarbejder med aftagerpanelet og evt. RIO
LITT: I 2022 er der 52% ledighed i K7 - men antallet af dimittender er 6, så der er tale om 3 ledige. Vi kan ikke vide, om de er på barsel, da det tæller med som ledighed. I 2023 er der efter et år tale om en ledighed på 45% af en årgang på 7 studerende, og selv om det er højt, så er det ikke ualmindeligt, at det tager 1-2 år for en humanistisk kandidat at få arbejde.
Med de høje tal for ledighed og de små årgange skal vores indsatser være individuelle. Sammen med RIO er vi i gang med at gennemføre individuelle karrieresamtaler, og vi skal også intensivere indsatsen for at få de studerende til at indgå i et mentorforløb. Kun en tredjedel af de nye studerende har taget imod tilbuddet. Overvejelsen er at gøre det frivilligt, om man vil have en mentor på første semester, eller senere. AP mente, at det krævede, at de studerende flere gange i løbet af uddannelsen blev mindet om tilbuddet. Han foreslog også, at der til studiestarten blev inviteret en ældre studerende, som havde taget imod tilbuddet. SM orienterede også om, at man ville gøre mere for at få de studerende til at skrive produktspeciale ved at inddrage aftagerpanelets netværk. Ideen er at spørge ud i netværket, om der er nogle, der mangler et konkret produkt, som studerende så kan byde ind på og evt. udforme i samarbejde med den pågældende virksomhed. AP mente, at det var en idé at invitere en studerende, som skriver produktspeciale i samarbejde med en virksomhed, til at holde et oplæg på næste orienteringsmøde om specialeprocessen.
KUL: I 2023 er ledigheden på 27% efter et år, så 3 ud af 4 dimittender er i job. Det ser ud til, at udviklingen på Kulturstudier er positiv og at tallene gradvist bliver bedre. Vi gør også en del for at promovere produktspecialet, og ved sidste specialeseminar var der oplæg både fra en studerende, der skrev almindeligt speciale og en, der skrev produktspeciale. Uddannelsen har obligatorisk praktik i form af Kulturprojekt.
LITT og KUL: Tallene for uddannelseskvalitet på begge kandidatuddannelser ser fine ud. Frafaldstallene især er meget fine – der er næsten intet frafald. Forsinkelsestallet på LITT er dog ikke så godt, da vi i 2024 var oppe på 4,7 mdr. i forsinkelse. På næste møde skal vi kikke mere ind i det for at afgøre, om der evt. er tale om en enkelt forsinket studerende, der får tallet til at stige. Studienævnet kunne ikke gennemskue tallet for STÅ/VIP, som svinger rigtigt meget.
Det skal også tages op igen på næste møde.
9. Andre sager til behandling
a. Budget KUL
Studienævnet godkender budget fra KUL .
Studienævnet godkendte budgettet.
b. Opfølgning på budget LITT
Studienævnet monitorerer forbruget.
SM orienterede om, at der er enkelt ansøgning på vej fra studiegruppefacilitatorerne. Men ellers var ingen af de budgetterede udgifter afholdt endnu.
c. Høring studienævnsstruktur
Frist 2. maj
SM bemærkede, at fagsammensætning i studienævnene er bedre i det nye forslag, men at der stadig er et demokratisk underskud, da de studerende mister indflydelse. Der er kun én studenterrepræsentant fra hver uddannelse. Vedtægterne siger, at der maksimal må være 5 studenterrepræsentanter/VIP i et nævn, så måske skulle man tage initiativ til en vedtægtsændring. EG mente, at med den nye struktur bliver det meget vigtigt, at faggruppernes arbejde bliver tilrettelagt på en måde, så det bliver tydeligt hvad repræsentanten sendes i byen med. KH gjorde opmærksom på, at det ikke nødvendigvis er studielederen, der skal vælges til studienævnet, og hvis der vælges en anden VIP, kan studielederen sidde med som observatør. Møderne er åbne, så også de studerende kan sende flere repræsentanter som observatører. Det kan også være en mulighed, at man åbner for studenterdeltagelse på faggruppemøderne.
Den nye høring giver ikke information om, hvor meget der spares ved sammenlægningen.Måske skal man i et høringssvar gøre opmærksom på, at hvis der kun er en VIP per uddannelse, så bør kompensationen sættes op.
SM og KH laver et udkast til høringssvar. Det kommer til godkendelse på næste møde.
d. Ansøgning om midler LITT
Fagrådet søger kr. 907 til kreaaften med pizza
AL orienterede om, at de studerende har efterspurgt en kreaaften for at styrke studiemiljøet. I den forbindelse er det nemmere at få folk til at blive længere, hvis der tilbydes mad.
Studienævnet godkendte ansøgningen, men gjorde opmærksom på, at der ikke ville blive givet flere bevillinger af denne type. Den ansøgte forplejning er for dyr, og man savner et fagligt indhold i arrangementet.
10. Eventuelt
Intet under eventuelt.