I udgangspunktet nej. Studerende kan ikke være i projektorienteret forløb på universitetet, da det skaber en utilsigtet problemstilling sammenholdt med ministeriets præcisering af, at studerende ikke må modtage løn under det projektorienterede forløb. Universitetet kan ikke tillade, at studerende udfører ulønnede arbejdsopgaver for forskere.
På baggrund af ovenstående må man, når det drejer sig om projektorienterede forløb, skelne mellem opgaver, som har et klart indhold af arbejdsopgaver man normalt ville hyre en studentermedhjælp til at varetage, og opgaver, som har et fagligt og læringsmæssigt formål.
Såfremt man på studiet i forbindelse med en konkret forespørgsel fra en studerende vurderer, at det er muligt at opstille en selvstændig målbeskrivelse med en individuel udprøvning, har studiet mulighed for at godkende et selvstuderet emne for en enkelt studerende. Studienævnet må i dette tilfælde dispensere fra reglen om, at der indgår et projektorienteret forløb i uddannelsen, som så erstattes af det selvstuderede emne. Det er en præmis for det selvstuderede emne, at den studerende opøver viden, færdigheder og kompetencer på minimum bachelorprojektniveau.
Studiet vil ligeledes have mulighed for at inddrage de studerende i forskningen i forbindelse med BA-projektet og specialet.
I udgangspunktet ja. Studerende kan godt være i projektorienteret forløb samme sted som deres studiejob (men ikke hvis man studiejobber på SDU) under følgende betingelser:
- Den studerende må ikke indgå som arbejdskraft under opholdet i en offentlig eller privat virksomhed.
- Den studerende skal selv – eventuelt i samarbejde med uddannelsesinstitutionen – fastlægge rammerne for opholdet.
- Der skal være et tydeligt formål med opholdet.
- De opgaver man varetager som en del af det projektorienterede forløb må ikke være de samme, som dem man er ansat til at varetage.
I udgangspunktet ja. Det kræver dog en særlig godkendelse i studienævnet, og studienævnet kan opstille særlige betingelser der skal være opfyldt fx:
- At der er en klar målsætning med forløbet.
- En beskrivelse af forretningsideen.
- Oplysning om hvilke netværk den studerende planlægger at indgå i.
- At den studerende modtager mentoring og støtte, og at denne skal benytte sig af de muligheder for sparring, rådgivning og kurser, som SDU Entrepreneurship Labs tilbyder.
I udgangspunktet nej. Studerende har mulighed for at modtage en erkendtlighed i forbindelse med det projektorienterede forløb i Danmark og udlandet under følgende betingelser:
- Den studerende må ikke indgå som arbejdskraft under opholdet i en offentlig eller privat virksomhed.
- Den studerende skal selv – eventuelt i samarbejde med uddannelsesinstitutionen – fastlægge rammerne for opholdet.
- Der må ikke være en instruktionsbeføjelse og dermed heller ikke et ansættelsesforhold, herunder ikke optjenes feriegodtgørelse.
- Erkendtligheden må ikke ydes som en på forhånd fastsat indkomst, som den pågældende i lighed med løn kan regne med at modtage.
- Det skal være frivilligt for virksomheden, hvorvidt den vil give den pågældende en erkendtlighed.
- Beløbet må ikke overstige et beløb svarende til 3.000 kr. om måneden.
Virksomheden er sikringspligtig arbejdsgiver for den studerende under det projektorienterede forløb.
Det betyder, at den studerende, mens han/hun er i projektorienteret forløb hos en virksomhed, dvs. opholder sig på virksomheden, er omfattet af virksomhedens arbejdsskadeforsikring (fx hvis der sker en ulykke på virksomheden, som den studerende er involveret i og han/hun derigennem pådrager sig en arbejdsskade). Det indebærer, at den studerende i forhold til forsikringsmæssige spørgsmål er at betragte som værende ansat på virksomheden i den periode det projektorienterede forløb forløber.
Virksomheden er forpligtet til at have en arbejdsskadeforsikring, også selv om det er en enkeltmandvirksomhed.