Ny institutionsplan indsendt til styrelsen
Af planen fremgår det, at Det Naturvidenskabelige Fakultet planlægger at placere 2-3 akademiske overbygningsuddannelser og ca. halvdelen af optaget fra Data Science i Kolding
Kære medarbejder
Godt nytår til alle! Jeg håber, at I er kommet godt ind i det nye år på trods af den lidt triste start med høje smittetal og mange omlægninger til online eksaminer. Vi har valgt at udskyde Nytårskuren, indtil vi kan mødes fysisk, men der skal ikke herske tvivl om, at Det Naturvidenskabelige Fakultet allerede er godt i gang med år 2022.
De første onlinemøder er afholdt, og arbejdet i laboratorier fortsætter uden de besværlige restriktioner fra tidligere nedlukninger. Jeg forventer, at vi kan få de studerende tilbage på campus, når semestret starter, nu hvor Omikron ser ud til at være mindre alvorlig end tidligere varianter. Det vil være godt for alle parter.
I denne uge sendte SDU sin plan for regionalisering, Institutionsplanen, der samtidig er blev offentlig tilgængelig på sdu.dk/regional.
Der vil være en del information fra SDU i medierne om planen, og rektor Jens Ringsmose har allerede udtalt sig flere steder. SDU argumenterer for, at vi skal have rabat på reduktionen, da 21 % af det nuværende optag allerede finder sted i campusbyerne uden for Odense.
Af planen fremgår det, at Det Naturvidenskabelige Fakultet planlægger at placere 2-3 akademiske overbygningsuddannelser og ca. halvdelen af optaget fra kandidatuddannelsen i Data Science i Kolding. Udfordringen for disse uddannelser er, at de ikke fremgår af baseline 2019.
Derfor er vi nødt til at udflytte disse, da vi ellers skal reducere meget voldsomt på de øvrige uddannelser i Odense. Hvis der etableres et campus i Vejle, vil vi dér oprette en række IT-uddannelser – blandt andet en ny uddannelse i Kunstig Intelligens, hvis denne kan akkrediteres.
Der er stor opbakning lokalt til et campus i Vejle, men en forudsætning er, at der kan findes økonomi til at etablere de fysiske faciliteter og til at opbygge uddannelser og forskningsmiljøer. Der arbejdes både med de lokale og nationale politikere samt det lokale erhvervsliv for at finde løsninger.
Derfor vil jeg opfordre alle til at holde sig opdateret her på SDUnet.dk og i medierne i den kommende tid. Der er en forventning om, at der kommer en hurtig afklaring på regionaliseringen.
Jeg håber meget på, at de utallige indlæg i medierne fra forskere, undervisere, erhvervsliv og organisationer har givet genlyd hos politikerne, således at vi kan fortsætte med at uddanne kandidater inden for STEM-området til at dække samfundets behov for netop disse kompetencer.
Marianne Holmer, dekan