Skip to main content
DA / EN
Dekanens ord

Inklusionsmåling skal øge trivslen

Målingen skal give data, der kan bruges i prioriteringen af indsatser, som kan føre til højere trivsel.

Af Marianne Holmer, , 24-05-2024

Kære medarbejdere

Vi er i øjeblikket ved at forberede en inklusionsmåling, som gennemføres på NAT i juni måned.

Hvorfor er det vigtigt med en inklusionsmåling netop nu?

Inklusion er et centralt emne i denne tid og ikke mindst i lyset af VIVE’s rapport om trivsel hos ph.d.-studerende på danske universiteter, som peger på et behov for at skabe mere inkluderende miljøer for unge forskere. Som alle steder i samfundet handler det om at skabe et miljø, hvor alle medarbejdere føler sig velkomne, respekterede og værdsatte.

NAT er en multikulturel og international arbejdsplads, hvor vi lægger stor vægt på et inkluderende arbejdsmiljø, og det er en vigtig handling i vores strategi 2021-25.

En inklusionsmåling er et værktøj, som kan hjælpe os med at evaluere inklusionsniveauet og giver os et fingerpeg om, hvordan vi kan forbedre arbejdsmiljøet. Helt konkret vil denne inklusionsmåling give os data og indsigt i, hvordan forskerne – ung som erfaren – oplever arbejdsmiljøet på NAT. Vi kan identificere områder, hvor der er udfordringer, og hvor der er behov for forbedringer.

Vi kan sammenligne vores resultater med lignende målinger andre steder, og det hjælper os med at forstå, hvor vi står i forhold til bedste praksis. Endelig kan målingen hjælpe os med at prioritere ressourcer og fokusere på områder, der har størst indflydelse på trivslen her på NAT.

Det er vigtigt at bemærke, at dette er første gang, vi gennemfører inklusionsmålingen. Der vil således være tale om en test, men planen er, at den vil blive foretaget hvert år. Dette giver os mulighed for at følge udviklingen over tid og måle effekten af vores initiativer.

Selvom inklusionsmålingen er frivillig, håber jeg og ledelsesgruppen på at få så mange besvarelser som muligt. Jo flere deltagere, desto mere repræsentativt bliver resultatet. Jeg vil derfor opfordre alle VIP til at deltage og være så ærlige som muligt i besvarelserne.

Undersøgelsen er selvfølgelig anonym, og alle besvarelser vil blive behandlet med stor respekt. Vi ønsker at skabe et trygt rum, hvor den enkelte kan dele erfaringer anonymt.

Resultaterne af inklusionsmålingen vil danne grundlag for konkrete initiativer ud fra besvarelserne. Vi vil kigge på, hvordan vi kan skabe et mere inkluderende miljø og styrke vores mangfoldigheds- og inklusionsstrategi.

Det er vigtigt for mig at understrege, at en inklusionsmåling ikke blot er et tal på et papir. Det er et redskab til at skabe positive forandringer og et bedre arbejdsmiljø for alle. Lad os sammen arbejde for en mere inkluderende fremtid.

Marianne Holmer, dekan

Redaktionen afsluttet: 24.05.2024