
Første gang på Folkemødet med eget event
Ved årets Folkemøde var fakultetet for første gang med på programmet som arrangør. Til næste år vender vi stærkt tilbage.
Kære medarbejdere
Årets Folkemøde var stort – større end sidste år – med 4000 events og over 110.000 gæster.
For første gang deltog NAT med egen debat. Det var en test og det gik godt, men var også arbejdskrævende. Noget af det sværeste er faktisk logistikken omkring transport og overnatning. Vi har derfor allerede nu booket overnatning og sidder klar ved tasterne, når der åbnes for transport til næste års Folkemøde.
Emnet for vores debat var Grøn Trepart og vi ramte lige ned i et af de ”hotte” emner på Folkemødet. Der var stor interesse fra politikere, kommuner, NGO’er, forskere og ja – folk (specielt det grønne segment). Og på trods af 15 debatter om samme emne før vores debat fredag eftermiddag kl. 17, var der god interesse.
Det skyldes ikke mindst de seks engagerede debattører, hvor de fire udefra blev hentet fra lektor Sara Egemose og lektor Paula Canals netværk. Der var generelt god opbakning til Grøn Trepart blandt alle interessenter.
Med hjælp fra vores kommunikationsteam havde vi fundet en god vinkel, som kunne give en levende debat. Det lykkedes godt, og det blev til mange skarpe formuleringer, som bidrog med nye perspektiver. De fire eksterne paneldeltagere har alle centrale roller i udmøntningen af Grøn Trepart, og jeg er glad for, at de nu har forskernes perspektiv med sig.
Jeg håber også, at tilhørerne fik ny viden og en større forståelse for nuancerne i Grøn Trepart. Sara og Paula deltog for første gang på Folkemødet, og vi har allerede drøftet, hvilke emner de kunne tænke sig at bidrage med til næste år.
Det er min oplevelse, at de er meget tilfredse med understøttelsen fra vores kommunikationsteam, som dels har stået for logistikken og dels har hjulpet med at sætte debatten sammen og moderere den. Det var et stort arbejde, men det hele værd.
Der er rigtigt mange emner, som interesserer folk, politikere og forskere på Folkemødet. Der er rig mulighed for at bidrage med viden om egen forskning. Samtidig får man muligheden for at tage temperaturen på ens forskningsområde i det offentlige rum. Det kan give ny inspiration og nye idéer til forskningsprojekter og partnerskaber.
Jeg håber, at der er flere næste år, som har lyst til at deltage i Folkemødet både for at formidle fakultetets bidrag til forskning og samfund – og for at få ny inspiration.
For mig drejer Folkemødet lige så meget om at netværke. Det er helt umuligt at nå at deltage i alle de relevante debatter, og der er også en del overlap mellem debatterne.
De mest populære oplægsholdere deltager i flere debatter, og man har således flere muligheder for at høre synspunkter og viden. Derudover er det megahyggeligt, folkeligt og festligt, ikke mindst med de tilfældige samtaler i køen til toiletter, på vej mellem debatter og i bussen mellem Allinge og Rønne, hvor vi boede på vandrerhjem.
I den underholdende afdeling deltog jeg i den legendariske BioBar arrangeret af Novo Nordisk Fonden og KU. Sammen med gode dekankolleger fra landets universiteter og ikke mindst Claus Felby blev der mikset grønne drinks og uddelt grønne skåltaler til alle gæster. Det gav en mægtig god stemning i teltet godt suppleret af live-jazz musik.
Tak til alle deltagere på Folkemødet i år, og det store arbejde I har lagt i opgaven. Jeg glæder mig til at se endnu flere af jer deltage næste år.
Marianne Holmer, dekan