Skip to main content
DA / EN
Studiemiljø

Hvad mener de studerende om studiemiljøet?

I dag, 30. marts 2017, er sidste dag, hvor de studerende på SDU kan give deres mening til kende i studiemiljøundersøgelsen. NAT’s svarprocent lå ved redaktionens afslutning på 43,7 %, hvilket giver et godt grundlag for fakultetet at arbejde videre på.

Af Tina Larsen, , 30-03-2017

– Den årlige studiemiljøundersøgelse er vigtig for os som ledelse, da det giver os et billede af de studerendes oplevelse af studiemiljøet. Vi er altid opsat på at lytte til de studerende, og vi sætter pris på at få så mange input som muligt. Til gavn for både de nuværende og potentielle studerende på fakultetet. Studiemiljøet er et vigtigt element i fastholdelsen af vores studerende, og jeg er også overbevist om, at det kan være en afgørende faktor, når potentielle studerende skal vælge uddannelse. Derfor prioriterer vi det højt på fakultetet, fortæller dekan Martin Zachariasen.

For to år siden på samme tid gennemførtes den seneste studiemiljøundersøgelse. Sekretariatschef Niels Kring forklarer i februar-udgaven af RUST, hvorfor en undersøgelse af studiemiljøet er nødvendig:

– Vi har taget undersøgelsen alvorligt og været ambitiøse med målene. De studerende er en vigtig kilde til at forstå, hvordan de selv oplever deres studie. Vi er jo selvfølgelig interesseret i at høre, om de trives.

I fakultetets handlingsplan for 2015 står der blandt andet, at der skal være tydeligere information om trivselstilbud, at der skal være en ny prøve i forhold til laboratoriesikkerhed (e-test indført i efteråret 2016), og at der skal være mere fokus på vejledning. Det har blandt andet betydet, at Studievejledningen på Naturvidenskab udvidede sine åbningstider fra efteråret 2015, og at studievejlederne er mere synlige og aktive på digitale platforme, f.eks. Blackboard. Det er blot nogle af de forbedringer, som Niels Kring håber at se afspejlet i den netop overståede undersøgelse:

– Det er skønne spildte kræfter, hvis vi ikke kan se forbedringer i den nye undersøgelse. Men verden står jo ikke stille, så der kan også være sket ting, som er ude af vores hænder. Det kunne eksempelvis være fremdriftsreformen, som var lige ved at blive implementeret ved den sidste undersøgelse. Men vi håber da at kunne se forbedringer på nogle områder.

Næste skridt for undersøgelsen i 2017 er, at hvert uddannelsesudvalg på institutterne udarbejder en handlingsplan ud fra den enkelte uddannelses resultater. Tværgående temaer behandles i fakultetets ledelsesgruppe, i studienævnet og i fakultetssekretariatet. En samlet handleplan for undersøgelsen forventes at foreligge i efteråret 2017.

Foto: Colourbox

Redaktionen afsluttet: 30.03.2017