Kend din kollega
Kend din kollega: Jonas Ammundsen Ipsen
Mød Jonas Ammundsen Ipsen, Kandidat i Fysioterapi, Institut for Regional Sundhedsforskning
Kan du forklare, hvad du arbejder med?
Jeg afleverede min ph.d.-afhandling i sommers. Nu er jeg ansat på to forskningsprojekter, og jeg er ved at søge midler, så jeg kan fortsætte min forskningskarriere.
I det første projekt udvikler og tester vi en klinisk køresimulator, som forhåbentligt kan understøtte vurderingen af patienters køreevne efter for eksempel knoglebrud. Det er et forskningssamarbejde mellem Jens Lauritsen fra Ulykke Analyse Gruppen på OUH og Morten Hansen fra Mærsk McKinley Møller instituttet fra SDU Tech. Her rekrutterer og tester jeg blandt andet deltagere, laver brugerinddragelse og informationsmateriale.
Det andet projekt er ved regionens tværsektorielle forskningscenter og Institut for Regional Sundhedsforskning. Her er jeg ansat til at analysere ressourceforbruget relateret til implementeringen af Kom Trygt Hjem i Region Syddanmark. Jeg er ved at organisere en stor tværsektoriel dataindsamling af ydelser leveret på sygehus og i kommuner til ældre efter hoftebrud.
Hvor længe har du været ansat på SDU?
Jeg har været ansat på SDU i cirka 4 år.
Hvad er det allerbedste ved lige præcis dit arbejde?
Jeg er involveret i to virkelig spændende projekter og samarbejde med nogle mennesker, jeg lærer utroligt meget af. Det sætter jeg meget stor pris på.
Fortæl om en arbejdsopgave, du har løst, som du er lidt ekstra stolt af.
Under min ph.d. udgav jeg en artikel om patienters behov for pårørendehjælp efter et hoftebrud. Vi fandt, at 90% af patienterne modtog hjælp fra deres pårørende. Jeg synes, det var et vigtigt fund, og jeg er glad for, at vi har været med til at bringe fokus på al den hjælp de pårørende leverer.
Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund – hvordan er du endt i dette job?
Jeg har en baggrund som fysioterapeut og har været flere år i praksis, inden jeg læste min kandidat og ph.d. Mine nuværende stillinger har jeg valgt for at blive i krydsfeltet mellem sundhedsøkonomi og klinisk forskning samt et ønske om at blive ved at lære og udvikle mig.
Hvilke andre karriereveje har du ellers overvejet?
Jeg har overvejet mange veje for eksempel at søge ud i industrien eller ind i et analysefirma. Men jeg er glad for den patientnære forskning, og jeg nyder de udfordringer og den læring, jeg får nu.
Hvad laver du i din fritid?
Jeg har tre børn og en hustru, jeg er meget glad for. I år er vi i gang med at tage et sheltermærke med vores dreng på 8 år – det vil sige, at vi skal sove i et nyt shelter hver måned i år.
Jonas' top 3 til shelter-ture
Hvor er de tre bedste shelters, I har prøvet?
- Det bedste shelter vi har prøvet lå i Thybrønd Vig. Der en sandstrand tæt ved og dyr, som børnene fik lov til at være med til at fodre.
- Jeg er glad for shelterpladsen på Nordstranden i Strib og shelterpladsen ved Søbadet i Middelfart. De ligger tæt på, hvor vi bor, så de er helt perfekte til en kort tur.
Tre gode råd til folk, som skal sove i shelter for første gang
Mine tre bedste råd til en, der skal sove i shelter med børn for første gang er:
- Vælg en dag med tørvejr
- Medbring nogle gode soveposer
- Sæt ambitions-niveauet, så du er sikker på, at det bliver sjovt. Hvis du er lidt usikker på mad over bål, så kan man jo tage madpakker med eller bestille en pizza.
Har du set/læst/lyttet til noget godt for nylig, som du vil anbefale?
Troels Kløvedals: ”Alle mine morgener på jorden”. Den var virkelig godt skrevet og en god bog om at være glad for det man har.
Hvad er dit yndlingsudflugtsmål?
Jeg er meget glad for Nordstranden i Strib, her bader vi stort set hele året.
Har du et særligt talent, som andre måske ikke kender til?
Jeg er ret skrap med en kokkeniv. Jeg stod i kokkelære i et år. Det var ikke helt mig, men jeg lærte at skære grønt og arbejde hurtigt.
Hvem vil du gerne lære at kende?
Vi sætter fokus på medarbejderne på SUND med en række faste spørgsmål. Formålet er at lære hinanden bedre at kende, på tværs af titler, institutter og arbejdsopgaver.
Har du forslag til en kollega på SUND, som alle skal lære bedre at kende - eller er der en, du selv ønsker at vide mere om, så skriv til os i SUND Kommunikation.
Skriv til os på: sund-input@health.sdu.dk