Skip to main content
DA / EN
SUND's forskningsstrategi

Fra papir til praksis - sådan får vi SUND's nye forskningsstrategi til at leve!

Kickoff-seminar om implementeringen af SUND's nye forskningsstrategi gav livlige diskussioner og konkrete input til det videre arbejde.

Af SUND Kommunikation, 09-10-2024

Målet for Kickoff-seminaret var at få input til, hvordan vi kan få forskningsstrategien for SUND ud at leve og få sat gang i konkrete tiltag.

- Vi skal ikke bare skabe ny viden, men også sørge for, at det er anvendeligt, indledte Ole Skøtt, dekan for SUND.

Fire inspirationsoplæg klædte deltagerne på til at diskutere forskning og strategi. Her blev især vigtigheden af førsteklasses forskerstøtte fremhævet, ligesom vigtigheden af at lade ”de bedste ideer” komme til.

Strategiens 5 indsatsområder

I 2030 er SUND’s forskning kendt for:

  1. Førsteklasses forskningssupport. Fundamentet for at kunne gøre alle de andre ting. Et øget fokus på ekstern funding. Udvidet forskerstøtten, så institutterne kan få mere hjælp.
  2. Excellent forskning.
  3. Translationel og interdisciplinær forskning. Styrke SUND som en stærk partner. Tæt samarbejde mellem forskere på sygehuse og universitet – sikre at man forsker i det rigtige – det, der er behov for svar på.
  4. Tæt samarbejde med borgere, patienter og pårørende. Vi skal være førstevalget som samarbejdspartnere i forskningen.
  5.  Health Innovation. Et øget fokus på innovation.

Marianne Holmer, professor og dekan for Det Naturvidenskabelige Fakultet, kom med helt konkrete eksempler på, hvordan de arbejder med internationalisering, rekruttering og trivsel i et internationalt forskningsmiljø.

Darlene Cavalier, professor Arizona State University arbejder med Citizen Science og talte om og delte adskillige gode eksempler på citizen science-projekter fra USA. Darlene Cavalier er honorary fellow ved DIAS, og der er derfor rig mulighed for, at SUND og SDU kan trække på hendes erfaring.

Tina Kold Jensen, professor ved Institut for Sundhedstjenesteforskning, gav oplægget: Min vej til en ERC-bevilling. Hun beskrev blandt andet, hvordan god forskerstøtte er en vigtig medspiller for, at man kan få de gode ideer omsat til konkret forskning med stor impact og de bedste forudsætninger for at gøre en forskel i samfundet.

Søren Serritzlew, professor ved Aarhus Universitet og formand for DFF, rundede af med at fortælle om det arbejde, som lige nu finder sted ved DFF for at udvikle og højne kvaliteten af bedømmelsen af fondsansøgningerne.

Ved de efterfølgende samtalegallerier, blev der mulighed for at drøfte og komme med input til seks emner: Internationalering og rekruttering, Forskerstøtte fra ide til implementering, Fokus på excellence, Translationel og interdisciplinær forskning, Citizen science og Societal impact.

Dekan Ole Skøtt var vært for kickoff-arrangementet , som bød  på inspirerende oplæg og samtaler.

Eftersom hver stand havde to ordstyrere, betød det, at der allerede i forlængelse af samtalegalleriet blev samlet op og præsenteret en række ideer og fremtidige fokusområder.

I samtalegallerierne var der tid og rum til diskussion og input til det videre arbejde.

- Nu indsamler vi alle de gode input, så vi kan bruge det som fundament for vores strategiseminar i november. Tak til jer alle for at komme og bidrage med vigtig viden, så vi kan implementere vores strategi, rundede Ole Skøtt af.

SUNDs forskningsstrategi frem mod 2030

Sundhed for alle - for individ og samfund. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet vil være kendt for at skabe værdi for og med samfundet - og for at forme fremtiden gennem høj kvalitet, talentfulde mennesker og fremragende miljøer.

Find mere information om SUNDs forskningsstrategi her.

Redaktionen afsluttet: 09.10.2024