Skip to main content
DA / EN

Navnenyt

Ny professor i ortopædisk traumatologi

Overlæge Bjarke Viberg er per 1. november 2022 nyudnævnt til klinisk professor i ortopædkirurgisk traumatologi ved Ortopædkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital og Klinisk Institut SDU.

Med det kommende professorat skal Bjarke Viberg sætte fokus på behandlingen af de 100.000 patienter, der årligt brækker arme og ben i Danmark. Der skal undersøges, hvilke patienter der får gavn af en operation, optimering af operationsmetoderne, hvordan man får genoptrænet patienterne bedst, men også hvad der i den forbindelse er vigtigt set fra patienternes synspunkt.

Et særligt fokusområde er patienter med hoftebrud, da dødeligheden desværre er steget gennem de sidste tre år på landsplan. For at bedre denne kedelig udvikling vil Bjarke Vibergs forskning fokusere på forbedring af indlæggelsesforløbene, men også stille skarpt på det tværfaglige samt tværsektorielle samarbejde.

Bjarke Viberg har igennem sin forskning undersøgt optimering af det kirurgiske valg af implantater hos f.eks. hoftebrudspatienter bl.a. gennem større epidemiologiske studier såvel som multicenterstudier. Bjarke Viberg har også været med til at undersøge den non-kirurgiske del, hvor et af de mest opsigtsvækkende resultater var en halvering af dødeligheden og genindlæggelser hos plejehjemspatienter med hoftebrud. Af aktuelle studier kan nævnes et tværsektorielt studie på tidlig og hård fysisk træning til hoftebrudspatienter (Rehabilitation for Life), det landsdækkende lodtrækningsforsøg på hoftebrudspatienter (SENSE) samt et stort skandinavisk multicenter lodtrækningsforsøg på overarmsbrud (SHAFT).

Bjarke Viberg er 45 år og blev uddannet læge i 2006, han opnåede sin ph.d. grad i 2013 og blev speciallæge i 2017. Han har været forskningsleder i fem år ved Ortopædkirurgisk Afdeling på Sygehus Lillebælt Kolding, inden han blev ansat som overlæge og lektor ved OUH i maj 2022.

Bjarke Viberg er født den 7. januar 1977 og opvokset i Vissenbjerg på Fyn. Han er gift med Majken, som han har dannet par med i 27 år. Sammen bor de i Odense med deres 3 døtre på hhv. 12, 14 og 16 år.

Mød forskeren

Bjarke Viberg er klinisk professor i ortopædkirurgisk traumatologi ved Ortopædkirurgisk Afdeling på OUH og Klinisk Institut.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 17.10.2022