Skip to main content
DA / EN
Bevilling

VILLUM Young Investigator fra Harvard til SDU

Postdoc ved Harvard Universitet, Du Pei, har allerede én af de eftertragtede Young Investigator-bevillinger fra VILLUM FONDEN med under vesten, når han til sommer flytter til SDU for at begynde som adjunkt ved Center for Kvantematematik.

Af Jane Jamshidi, , 25-01-2022

Du Peis forskningsprojekt, ”Nye invarianter i lav-dimensionel topologi via kvantefeltteori”, vil undersøge tre- og firedimensionelle former ved brug af kvantefeltteori og strengteori. Dette vil lede til nye geometriske værktøjer til at takle vigtige uløste problemer i lav-dimensionel topologi og til nye indsigter i fysik angående stofs kvantefaser, globale egenskaber af strengteori, kvantetyngdekrafts-dynamikker og kvantecomputerberegninger.

Med Young Investigator-bevillingerne ønsker VILLUM FONDEN at støtte ambitiøse forskere i starten af deres karriere, som har potentialet til at bidrage væsentligt til forskning indenfor naturvidenskab ved en dansk forskningsinstitution.

Du Pei har allerede en god forståelse af det nationale danske forskningsmiljø, da han har været postdoc ved Aarhus Universitet fra 2016-2019. Han fik sin ph.d.-grad i teoretisk fysik fra California Institute of Technology (Caltech) i USA under vejledning af Sergei Gukov og har allerede haft et længerevarende samarbejde med QM Centerlederen, Jørgen Ellegaard Andersen.  

Redaktionen afsluttet: 25.01.2022