Skip to main content
Priser

Årets underviser og modtageren af årets innovationspris er fra IMADA

I fredags blev årets prismodtagere på Det Naturvidenskabelige Fakultet afsløret. I år fik to forskere fra Institut for Matematik og Datalogi en pris for deres indsats på fakultetet i det forløbne år.

Af Michael Steensen, , 25-08-2022

Prisoverrækkelsen skete under fakultetets sommerfest, hvor der også blev løst gåder og desarmeret bomber, skudt med tanks, luftet smoking og kjoler, da skæg og blå spionbriller var rammen for festprogrammet.

I år var to forskere fra IMADA blandt prismodtagerne. Her kan du møde årets underviser og modtageren af årets innovationspris 2022.

Årets underviser

Lektor Lene Monrad Favrholdt er årets underviser på Det Naturvidenskabelige Fakultet.

I forbindelse med prisoverrækkelsen, begrundede dekan Marianne Holmer valget med følgende fremhævelse:

Lene Monrad Favrholdt er datalog og underviser bl.a. i introduktionskurser på bacheloruddannelserne i matematik og datalogi.

Lene har gentagne gange fået stor ros fra de studerende for sin undervisning ikke mindst i den tid, hvor undervisningen er foregået helt eller delvist online. Lene kan sit kram: Hun har en solid og imponerende viden om sit fag og evnen til at gøre det komplekse stof forståeligt. De studerende beskriver Lenes didaktiske tilgang som elegant, intuitiv, lyttende, imødekommende og underholdende.

Lenes kolleger har været overraskede over at se hende gå mod undervisningslokalet med to bærbare computere og en ekstra skærm. Lene forklarer, at det sikrer, at hun kan have fuld opmærksomhed på eleverne i lokalet, men samtidig straks se spørgsmål i form af chatbeskeder fra elever, der på grund af corona-symptomer eller sårbarhed har været nødt til at deltage via zoom.

Undervisningsprisen uddeles hvert år til en medarbejder, der har udmærket sig ved motiverende og engageret undervisning af højeste kvalitet. Traditionen tro blev Lene Monrad Favrholdt indstillet af sine studerende.

Stort tillykke til Lene!

Se videoen, hvor Lene bliver overrasket med prisen og hør de studerende forklare, hvorfor de synes, at Lene har fortjent prisen som årets underviser:

Årets innovationspris

Lektor Jacopo Mauro modtager årets innovationspris 2022.

I forbindelse med prisoverrækkelsen, begrundede dekan Marianne Holmer valget med følgende ordlyd:

Du er blevet nomineret af IMADA til innovationsprisen for dit arbejde med startup-virksomheden QuasiOS – og du har vundet prisen på fakultetet.

Virksomheden blev startet af tre kandidatstuderende på datalogistudiet, som drømte om at udvikle et sikkert styresystem til robotter.

Du har støttet virksomheden i dens tidlige opstartsfase ved at sikre virksomheden midler fra Danish Hub for Cybersecurity, hvorefter det lykkedes virksomheden at tiltrække et Innobooster-tilskud til at fortsætte udviklingen af virksomhedens produkt.

Jacopo har altid været en anker på instituttet for virksomheden, hvor han har givet dem sparring og bl.a. faciliteret en større præsentation af virksomhedens arbejde, hvor bl.a. Universal Robots har deltaget.

Tillykke med prisen, og jeg håber, at du vil fortsætte dit arbejde med QuasiOS, men også med andre studerende og give dem mulighed for at forfølge deres idéer og eventuelle drømme om at starte deres egen virksomhed.

Der er et stort behov i samfundet for mere viden og ny forskning inden for cybersikkerhed.

Innovationsprisen uddeles hvert år til én medarbejder, der på helt ny og innovativ måde har bragt SDU's viden inden for uddannelse eller forskning i spil, og som har skabt værdi for og med samfundet.

Stort tillykke til Jacopo!

Se dekan Marianne Holmer overraske Jacopo Mauro med prisen her:

Redaktionen afsluttet: 25.08.2022