Skip to main content
DA / EN
Coronavirus

Coronavirus: Øget beredskab på SDU

Udbruddet af coronavirus (COVID-19) udvikler sig hurtigt i en række lande, herunder Italien.

På den baggrund har Sundhedsstyrelsen skærpet deres beredskab og anbefalinger vedr. coronavirus. Anbefalingen fra de danske myndigheder er nu, at alle medarbejdere på bl.a. uddannelsesinstitutioner, der har været i de særlige højrisikoområder; Kina, Sydkorea, Iran og Italien (regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto), bliver hjemme i 14 dage efter de er udrejst fra områderne.

Medarbejderne bedes følge denne anbefaling og arbejde hjemmefra i 14 dage tællende fra den dag, man er kommet hjem fra et af smitteområderne.

Medarbejderne vil modtage sin sædvanlige løn i forbindelse med opholdet i hjemmet, også selvom det ikke er muligt at arbejde hjemme på grund af stilling, arbejdsopgaver, eller fordi medarbejderne ikke har de nødvendige arbejdsredskaber til rådighed i hjemmet.

For alle studerende og medarbejdere, som er kommet hjem fra højrisikoområder, og som har specifikke opgaver indenfor ældre- og sundhedssektoren, gælder ifølge Sundhedsstyrelsen, at de er pålagt 14 dages karantæne, da de under ingen omstændigheder må komme på sygehuse, plejecentre m.v., hvor der er personer, som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Hvis man som medarbejder er omfattet af disse nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen bedes man kontakte sin nærmeste leder øjeblikkeligt.

Læs Sundhedsstyrelsens pressemeddelelse pr. 3. marts 2020: https://www.sst.dk/da/Nyheder/2020/Nye-anbefalinger-fra-Sundhedsstyrelsen-om-at-blive-hjemme-i-to-uger

Læs mere om Sundhedsstyrelsens anbefalinger på SDUnet: https://sdunet.dk/da/personale/arbejdsmiljoe/coronavirus

Redaktionen afsluttet: 04.03.2020