International udveksling
Det internationale samarbejde mellem de europæiske universiteter understøttes yderligere med EU’s godkendelse af SDU’s deltagelse i det kommende Erasmus+-program i de næste 7 år.
Den internationale dimension på SDU er tæt knyttet sammen med Erasmus-programmer, som gennem mange år har sikret en stor udveksling af studerende.
Denne udvikling fortsætter da SDU netop har modtaget EU's godkendelse til at deltage i det kommende Erasmus+ program for 2021-27.
-Der er tale om en proces, hvor vi hvert 7. år skal akkrediteres til at kunne deltage i programmet, således at vi fortsat kan udveksle studerende og ansatte og opnå funding til internationale samarbejdsprojekter i EU.
-Vi har i vores ansøgning forklaret en række forskellige ting om, hvordan vi arbejder med programmets og EU's prioriteringer på uddannelsesområdet - ikke mindst, hvordan vi arbejder med at koble dette sammen med vores arbejde med FNs bæredygtighedsmål. Det er endt med, at SDU har opnået 100 ud af 100 mulige point, siger Stefan Knudsen, kontorchef, SDU International.
Vigtigt med internationalt samarbejde
I dag rejser omkring 900 studerende fra SDU årligt ud på studie- eller praktikophold. Over 40 procent af dem sætter kurs mod et andet europæisk land med støtte fra Erasmus+, og samtidigt modtager universitetet omkring cirka 800 unge fra udlandet, og her kommer to ud af tre gennem Erasmus+.
-I øjeblikket er vi i en situation, hvor en pandemi har lukket verden ned med store konsekvenser for alles bevægelighed over grænserne. Forhåbentligt kan vi snart se frem til en åben verden igen, hvor de studerende igen kan få det fulde udbytte af de muligheder, som Erasmus-programmet giver. Det kan ikke understreges nok, at internationalt samarbejde er centralt for vores virke som universitet, siger prorektor Sebastian Mernild.