Skip to main content
DA / EN

Presse

Medietræning for SDU-forskere

Universitetets kommunikationsafdeling vil fremover bistå med en grundig medietræning af en gruppe forskere 3-4 gange om året. Medietræningen varer i 4 timer, og deltagerne udvælges i tæt samarbejde med det enkelte fakultet. Derudover er der oprettet en grundig hjælp-til-selvhjælp-side på SDUnet.

Af Nicolai Lynge Drost, , 13-10-2021

SDU Kommunikation skruer op for understøttelsen af forskningsformidlingen via en grundig medietræning. Formålet med kurset er at give forskerne optimale betingelser for at kunne optræde foran pressen i en interviewsituation. Konceptet er blevet afprøvet på en gruppe HUM-forskere, og efter gode tilbagemeldinger bliver tiltaget nu fast implementeret.

Medietræningskurset tilstræbes at køre i et nogenlunde fast rul 3-4 gange om året. SDU Kommunikation tager kontakt til det enkelte fakultets kommunikationsafdeling, og i fællesskab udvælges en håndfuld forskere, der ikke er erfarne i at optræde i pressen, men som samtidig har et ønske om at formidle sin viden til den brede del af befolkningen.

Herefter følger et grundigt forberedende arbejde – igen i samarbejde med fakultetet - hvor der planlægges realistiske interviewsituationer, som øves igennem til selve kurset. Udover øvelser er der også en teoretisk drøftelse og dagens mediebillede samt en række konkrete råd til når journalisten ringer.

Kan du heller ikke vente? Så er SDUnet stedet at tage hen!

Udover de mere intensive medietræningskurser, så er der lavet en side på SDUnet, hvor alle de gode råd er samlet. Siden er ikke helt færdig, men der er en masse indhold, der kan hjælpe dig som forsker med at sikre, at et interviewforløb bliver en god oplevelse for både eksperten og journalisten.

Billede af Anders Boe, Bolette Marie Kjær Jørgensen og Niciolai Lynge Drost, SDU Kommunikation

 

 

 

 

 

Redaktionen afsluttet: 13.10.2021