Skip to main content
DA / EN
Kunstudstilling

Længsel udstilles på SDU

Landsdækkende kunstudstilling sætter fokus på længsel og de eksistentielle spørgsmål, som vi alle har stiftet bekendtskab med under corona-pandemien. På Syddansk Universitet udstiller kunstner Lise Harlev værk-serien "Du tænker hele tiden".

Af Susan Grønbech Kongpetsak, , 11-02-2022

”Du ser problemer overalt”

“Du føler at du gør for lidt”

Sådan lyder nogle af de tankevækkende sætninger i Lise Harlevs kunstværk, som den næste måned udstilles ved indgangen til Food Hall (Kantine 4) på SDU i Odense.

Værket består af en serie på seks grafiske skilte, der formentlig vil vække genklang hos både studerende, forskere og undervisere - der er under stort fagligt pres fra både omverdenen og dem selv - og mange andre, som under corona-pandemien har levet en mere isoleret tilværelse, hvor tankerne har været vendt mere indad.

”Ved at udstille den enkeltes bekymringer og (selv)bebrejdelser i sine værker, gøres de til et kollektivt anliggende i fremfor blot at være et personligt problem,” lyder nogle af tankerne bag værket i pressemeddelelsen om udstillingen.

Refleksion over corona-tiden

Værkserien på SDU er del af en landsdækkende kunstudstilling om længsel. Udstillingen er en refleksion over corona-tiden, hvor 23 toneangivende kunstnere har skabt værker til særlige steder i det offentlige rum, som for dem spejler længsel.

Værkerne kan udover på SDU ses 19 forskellige steder i landet indtil 13. marts.

SDU’s kunstudvalg har takket ja til at lægge bygninger til en del af udstillingen, der er støttet af Statens Kunstfond og Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorcks Fond.

Mød kunstneren

Lise Harlev er født 1973 i Odense og er bosat i Berlin. Hun er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi i København og Städelschule i Frankfurt.
I sin kunst arbejder hun med forholdet mellem tekst og billede, ofte med henvisning til æstetikken fra offentlige skilte og andre informationsbærere. Hendes værker har været udstillet hyppigt i ind- og udland, og Harlev er repræsenteret i flere offentlige samlinger, bl.a. på Statens Museum for Kunst.

Redaktionen afsluttet: 11.02.2022