Skip to main content
DA / EN

Energibesparelse

Ram de 19 grader: Sådan indstiller du din termostat korrekt på kontoret

Det er en god ide at tjekke, at din termostat på dit kontor eller i dit arbejdsområde er korrekt indstillet efter de 19 graders varme, som SDU har besluttet at sænke temperaturen til, hvor det er muligt.

Afledt af den igangværende energi- og forsyningssituation i Europa har SDU`s direktion besluttet at følge Energistyrelsens og Uddannelses- og Forskningsministeriets anbefalinger om at sænke opvarmningen af statslige bygninger til 19 grader, hvor det vurderes muligt og teknisk egnet.

For at sikre at radiatoren på dit kontor eller arbejdsområde varmer op til netop 19 grader, kan du selv indstille termostaten til at stå på 2,2.

Tallene svarer nemlig til den temperatur, du ønsker termostaten skal nå i et 3-graders interval. Hvor 2 markerer en temperatur på 17 grader, betyder 3-tallet 20-graders varme i lokalet. 2,2 vil derfor svare til den besluttede temperatur.

 

Kilde: Danfoss

På billederne her kan du se, hvordan de forskellige termostater på SDU indstilles korrekt til 2,2-niveauet.

Har du en elektronisk termostat, skal markøren stå vandret for at ligge på de 19 grader.

Har du problemer med at ændre temperaturen? så send en mail til 8888@sdu.dk. Hold dig løbende orienteret på SDUnet, hvor alt information om den igangværende energi- og forsyningssituation samles.

https://sdunet.dk/da/spar-energi

Redaktionen afsluttet: 18.11.2022