Skip to main content
DA / EN

SDU Takeover

I 2022 lancerer SDU et nyt gymnasierettet tilbud: ’SDU Takeover’

SDU Takeover samler et hold af dygtige studerende og kører ud til gymnasieskoler i og omkring region Syddanmark for at overtage undervisningen med spændende faglig formidling og dialog i øjenhøjde.

Af Stinne Hørup Hansen, , 21-01-2022

SDU Takeover tilbyder at overtage undervisningen en hel dag på gymnasieskoler på Fyn, Sydvestsjælland og Sydjylland. Det gælder alle årgange og alle studieretninger. SDU Takeover vil styrke SDU's position som et unikt, regionalt universitet i international klasse og bygge videre på det gode samarbejde med gymnasieskolerne på et tidspunkt, hvor regionalisering står højt på dagsordenen.

'Takeover' er et kendt begreb fra sociale medier, som beskriver den situation, hvor en aktør for en periode udlåner sin platform til en anden aktør for at skabe øget opmærksomhed omkring et nyt indhold eller at nå ud til en ny målgruppe. SDU Takeover er således et udtryk for, at SDU overtager gymnasieskolernes platform for at skabe opmærksomhed omkring SDU og give indblik i de studerendes hverdag på SDU.

Undervisningen overtages af SDU's dygtige studerende, som får grundig træning i at varetage undervisning omkring et emne, de har fagligt indblik i. Undervisningsmodulerne har derfor den faglige tyngde, der kendetegner universitetsundervisningen, men bliver samtidig formidlet på en måde, der møder eleverne i øjenhøjde. Desuden fortæller de studerende om det at læse på SDU, om det at træffe uddannelsesvalg og om livet som universitetsstuderende.

Projektorganisationen er under etablering, og der arbejdes for en fagnær forankring af projektet på tværs af SDU. Det er helt centralt for projektet, at de studerende klædes godt på til at levere formidling i høj kvalitet, og at tilbuddet samlet repræsenterer den faglige bredde, der karakteriserer SDU's uddannelser og forskning. Det er medlem af SDU's Uddannelsesråd og Uddannelsesdirektør på Det Tekniske Fakultet Henning Andersen, der står i spidsen for projektet. Projektet blev godkendt af SDU's direktion den 21. december 2021 på indstilling fra Uddannelsesrådet.

De fynske gymnasier inviteres til at bidrage til udviklingsprocessen ved at indgå i styregruppen og et advisory board.

Hvis I ønsker at vide mere allerede nu, kan I kontakte kontorchef Stinne Hørup Hansen, stinne@sdu.dk.

Med venlig hilsen
SDU's Uddannelsesråd

Redaktionen afsluttet: 21.01.2022