De ansattes klumme
SDU Kolding i fremgang
Efter nogle år med vigende optag var der ved det seneste optag en stigning på 20 %, og der er gang i en række spændende aktiviteter
I direktionen besluttede vi ført an af rektor for et par år siden, at vi ville se, om vi kunne få lidt mere liv på vores campus i Kolding. Bl.a. i form af flere studerende. Efter et par år med vigende søgning var der brug for at vende udviklingen.
Nye uddannelser
Sidste år kunne vi så for første gang lukke dørene op for kandidatuddannelsen i Data Science og en ny cand.merc. i Data Driven Business Development, ligesom nogle af de humanistiske uddannelser er blevet revitaliseret. For at skabe opmærksomhed og tiltrække studerende har vi kørt en massiv fælles kampagne for vores uddannelser, som handler om, at hvis man vil læse noget med fx data, IT og web, så er SDU Kolding et fantastisk sted. Herudover har der naturligvis været kampagner for vores øvrige uddannelsesportefølje, som vi plejer. Vi har været til stede på de sociale medier og haft reklamer i fx biografer og på plakater i bybilledet. De mange indsatser ser ud til at have haft effekt, og de nye uddannelser har heldigvis vist sig at være efterspurgte. Samlet set – BA og KA – optog vi 20 % flere studerende i 2024 end året før. Og ved kvote 2-søgningen til bacheloruddannelserne den 15. marts i år var der en fremgang på 13 % til Kolding.
Samarbejde og sociale aktiviteter
På SDU i Kolding har vi også været optagede af at styrke det sociale liv og trivslen, som efter corona og uddannelseslukningerne har været lidt udfordret. Det er selvfølgelig ikke noget, man ændrer fra den ene dag til den anden, men vi er heldige i Kolding at have engagerede ansatte og studerende samt en initiativrig campusleder, Per Freytag, og en dygtig campuskoordinator, Anne Lieberg, der arbejder entusiastisk for at udvikle vores campus. Det, og den gode dialog mellem fakulteterne, samt et fremragende samarbejde med Kolding Kommune, Business Kolding og de lokale virksomheder, der fx beredvilligt stiller op til arrangementer med vores studerende, har skabt fundamentet for at kunne justere kursen. I Kolding er vi kendt for at have et tæt samarbejde med erhvervslivet, hvilket betyder, at de studerende allerede fra studiestarten får kontakt til arbejdsmarkedet. Et samspil, der integreres og udfoldes yderligere i løbet af studietiden. Nedenfor kan I læse lidt om nogle enkelte udvalgte indsatser og aktiviteter, vi har sat i værk.
Studiemiljøzoner
Som flere af jer vil vide, så er vores campusbygning i Kolding arkitektonisk smuk og interessant. Udover at den er trekantet og har et helt særligt ydre, så er den storslået, lys og imødekommende indenfor – og med gode fysiske muligheder for samarbejde og hygge – også for de studerende. Som noget nyt er der yderligere ved at blive etableret særlige studiemiljøzoner til de studerende fra hvert af de tre tilstedeværende fakulteter: Samfundsvidenskab, Humaniora og Naturvidenskab. Den såkaldte Business Lounge, som er området for HA- og cand.merc.-studerende, er allerede i funktion. Den er populær og bliver bl.a. brugt af studerende, som ikke har optimale rammer for at studere og forberede sig hjemme. Faktisk er loungen så populær, at den også bliver besøgt af unge mennesker, der ikke studerer på SDU J, hvorfor vi for nylig har besluttet at lukke den hver aften kl. 22. Der burde stadig være rigelig tid til studier i den nye åbningstid.
Juleafslutning og sommerfest
Som noget helt nyt blev der sidste år startet en tradition med en fælles juleafslutning for studerende og ansatte. Ved arrangementet deltog 100 ansatte og studerende. Atriet var i hele december måned udsmykket med et stort juletræ. Et af den slags, der i modsætning til træet i H.C Andersens eventyr ”Grantræet” ikke forgår, men vil kunne skabe lys og glæde i forhåbentlig mange år.
Og til sommer afholdes en sommerfest for de ansatte umiddelbart efter den store fælles dimissionsfejring for de studerende. Dimissionen plejer at være utrolig festlig og velbesøgt. Mange dimittender har deres familier med til den store dag, hvor der er taler og musik.
Frokostpausen – den særlige SDU Kolding-model
I Kolding har vi på initiativ af campusrådet og med opbakning fra studenterrepræsentanterne heri eksperimenteret med frokostpausens længde. Hvor den tidligere, som alle andre steder, har været på kun 15 minutter, har vi i en periode udvidet den til 45 minutter. Af to grunde: for at alle skulle kunne nå at få mad, og for at de studerende kunne have lidt mere fælles tid til at være sammen uden for undervisningen. En del studerende endte dog med at synes, at det gjorde studiedagen unødigt lang. For at evaluere eksperimentet gennemførte vi en afstemning blandt de studerende, som viste, at et flertal foretrækker, at frokostpausen fremover er på 30 minutter.
Forskningens Døgn (AI) 25. april
I år er temaet AI – eller kunstig intelligens – og vi har inviteret forfatter og fremtids- og medieanalytiker Christiane Vejlø, som bl.a. er medlem af DR’s bestyrelse og med i Dataetisk Råd. Herudover vil der være tre spændende oplæg ved SDU-forskerne Jan Stentoft, Edward Abel og Anton Danholt Lautrup fra hhv. Samfundsvidenskab, Humaniora og Naturvidenskab.
Kontur 25 – Studiestartsfestival
Hvert år afholdes der i Kolding en gratis studiestartsfestival for de studerende på SDU, UC Syd, Designskolen og IBA med koncerter workshops og hyggelige loungeområder. Det plejer at være en stor succes, hvor der er rift om billetterne. Det foregår i år den 4. – 5. september ved spillestedet Godset.
Kolding Half – Kom og vær med!
Søndag den 1. juni afholdes en halvmaraton, der fører deltagerne ad ”en spektakulær og anderledes rute gennem hjertet af Kolding”. Der er også mulighed for at løbe 5.000 og 10.000 meter, ligesom der også vil være et børneløb. Halvmaratonen er det danske mesterskab. Det danske politimesterskab finder sted ved samme lejlighed. SDU er medarrangør, og projektet indlejres i SDU-bevæger sig.
Løbsnumre udleveres i Atriet hos os, og starten bliver lige uden for vores bygning. Opløbsstrækningen bliver mellem SDU og UC-Syd. Studerende og ansatte fra SDU kan deltage med rabat. Vi regner med omkring 4.000 deltagere i alt. Med hensyn til antallet af tilskuere afhænger dette naturligvis meget af vejret, men der forventes et sted imellem 4.000 og 5.000. Det bliver garanteret en festlig dag, hvor vi håber at se jer enten i løbesko eller som heppekor.