Skip to main content
DA / EN

Uge 12: Budget 2021-Tilpasningsproces er ved at være overstået

Fællesområdet, Det Tekniske Fakultet og Det Humanistiske Fakultet er ved at have gennemført deres budgettilpasninger. Samlet set er der tale om økonomiske tilpasninger på næsten 50 mio. kroner og en personalereduktion på 50 medarbejdere.

Tre hovedområder på SDU er ved at være færdige med de tilpasningsprocesser, som de skal gennemføre  for at kunne overholde deres budgetter i 2021 og de kommende år.

Det drejer sig om Fællesområdet, Det Tekniske Fakultet og Det Humanistiske Fakultet, som tilsammen har fundet besparelser på næsten 50 mio. kroner. Det svarer til godt 1,4 procent af SDU’s samlede budget på 3,4 mia. kroner.

Tilpasningerne fordeler sig med 25 mio. kr. på Fællesområdet, 15 mio. kr. på  Det Tekniske Fakultet og  8,4 mio. kr. på Det Humanistiske Fakultet.

Afværgefasen: 27 frivillige fratrædelser

De tre hovedområder gennemførte alle i januar-februar en afværgefase for at reducere antallet af afskedigelser, og der blev i den fase indgået 27 aftaler om frivillig fratrædelse.

Samtidig fik medarbejdere mulighed for at komme med forslag til effektiviseringer, omlægninger og andre tiltag, som kunne sætte et positivt aftryk på økonomien.

Efter afværgefasen blev 23 medarbejdere indstillet til afskedigelse, og dermed vil den samlede personalereduktion i forbindelse med budget 2021 tælle 50 medarbejdere. Derudover er der ledige stillinger, som ikke vil blive genbesat.

De medarbejdere, der blev indstillet til afskedigelse, blev orienteret i den første uge af marts. De fleste af dem har som alternativ ønsket at indgå en aftale om frivillig fratrædelse.

Konsekvenser af tilpasning

Udover personalereduktioner er der taget beslutninger om driftsbesparelser på 20 mio. kroner.  Det betyder, at der på områder i Fællesområdet vil være serviceforringelser og opgaver, der bliver skåret bort. 

Her kan du se, hvilke opgaver der falder bort på grund af budgettilpasninger på Fællesområdet. (https://sdunet.dk/budget2021/konsekvenser)

De tre hovedområder vil nu, hvor den formelle proces er ved at være afsluttet, gå i gang med at implementere tilpasningerne.

Redaktionen afsluttet: 25.03.2021