APV-proces på SDU
Find
Bibliotek
Genveje
SDU HR serviceside
APV-processen er en lovpligtig proces i Danmark, der skal sikre, at vi løser og forebygger arbejdsmiljøproblemer. Det er også en højt prioriteret proces på SDU.
APV betyder arbejdspladsvurdering og er et af de mest centrale redskaber i det systematiske arbejdsmiljøarbejde. Det er en lovpligtig proces i Danmark, der skal sikre, at vi løser og forebygger eventuelle arbejdsmiljøproblemer.
Arbejdspladsvurderinger skal ske løbende, og hvis det viser sig, at der er risici eller problemer i arbejdsmiljøet, skal vi vurdere alvoren og beslutte, hvordan vi vil håndtere dem. Vi skal også tage stilling til, hvem der har ansvaret for, at risici imødegås med forebyggelse og arbejdsmiljøproblemer bliver løst, samt hvornår og hvordan vi følger op på, om vores tiltag virker. Som et led i arbejdspladsvurderingerne skal vi udarbejde skriftlige handlingsplaner, som skal være tilgængelige for medarbejderne. Handlingsplanerne skal kunne fremvises for Arbejdstilsynet, hvis de kommer på besøg.
Mindst hvert tredje år er vi forpligtede til at afdække arbejdsmiljøet i alle dele af organisationen.
På SDU gennemfører vi APV og Trivselsmålingen målingen som en fælles spørgeskemaundersøgelse og behandler resultaterne på institutter og områder i Fællesadministrationen samt i arbejdsmiljø- og samarbejdsudvalg og i SDU’s bestyrelse. Handlingsplaner udarbejdes og der følges op på, om arbejdsmiljøudfordringer løses.
APV-processen drives af SDU’s arbejdsmiljøgrupper og Arbejdsmiljøteamet i SDU HR. Alle niveauer i organisationen er involverede, og det er en transparent proces, hvor resultaterne af undersøgelsen og handleplaner er tilgængelige for alle medarbejdere.
APV og Trivselsmålingen er forankret i en styregruppe med repræsentanter for universitetets ledelse og medarbejdere, hovedarbejdsmiljøudvalg og hovedsamarbejdsudvalg.
Læs mere om SDU’s APV og Trivselsmåling via linket nedenfor.
Sidst opdateret: 03.10.2024