Skip to main content
DA / EN

Om sommerskole

To berigende uger for alle parter

Sådan gik det med SDU International Summer School

Årets internationale sommerskole løb som vanligt af stablen i første halvdel af august. Det var en stor glæde at modtage studerende igen i år.

Deltagere fra 44 lande og kurser på to campusser

I alt deltog godt 200 internationale studerende, 12 studerende fra andre danske universiteter og 400 SDU-studerende. Langt de fleste deltog i de 21 kurser udbudt på SDU Odense af fakulteterne HUM, NAT, SAMF og TEK. To kurser blev denne gang udbudt og gennemført på SDU Sønderborg, hvorfor også tre gange så man-ge studerende sammenlignet med sidste år slog sine folder på campus. Der var deltagere fra 44 lande, både nær og fjern. Årets topscorer var Tyskland, men også Italien, Schweiz og Sydkorea var storleverandører af deltagere.

Stærke bånd blev knyttet

Undervejs i de to uger sørgede vores 'social guides' for et rigt udbud af sociale aktiviteter. Heriblandt kan nævnes ’Speed Friending’, Quiz Night, Board Game Night, Karaoke Night samt en heldagsudflugt til Egeskov Slot eller Dybbøl Historiecenter og omegn i weekenden. Ved afskedsreceptionen fredag d. 18. august var det tydeligt at se, hvor stærke bånd der var blevet knyttet i løbet af de to uger, og mange var slet ikke klar til at afslutte deres ophold endnu; det er ikke utænkeligt, de vender retur til SDU senere under deres uddannelse.

Alle kurser sluttede af med eksamen den sidste dag eller med en efterfølgende opgave, og deltagerne har kunnet rejse hjem med 5 ECTS og nye venner fra hele verden i bagagen.

Vil du vide mere

Du kan læse mere om årets sommerskole på sdu.dk, og du kan skrive til summerschool@sdu.dk hvis du vil vide mere.

Redaktionen afsluttet: 29.08.2023