Skip to main content
DA / EN

Om studerende

Er du opmærksom på forandringer i studenterpopulationen?

Bevægelser på alle campusser

Et nyt og spændende semester går i gang, og med det en bølge af nye studerende – på den ene eller den anden måde. Nogle træder nemlig for første gang ind i SDU's univers og vil være med til at præge et helt nyt studiemiljø. Andre flytter til nye omgivelser inden for SDU’s rammer og har en unik mulighed for at udfolde potentialer i nye omgivelser. Sidst men ikke mindst holdes der fast i det gode forenings-arbejde og studenterengagement på campusser uden stigning i studenterpopulationen.

  • På SDU Esbjerg, hvor campus hidtil har været præget af erhvervsøkonomistuderende, hilser vi nu også studerende velkommen på den nye bacheloruddannelse i jura.
  • På SDU Odense er det Nyt SUND’s integration på campus, som medfører en strøm af "nye" studerende, hvoraf mange har været vant til at have deres gang i Winsløwparken. Integrationen af Nyt SUND har været en længere proces, og i den forbindelse skal der lyde en stor tak til kollegaer, studerende og studenterforeninger for deres dedikation og proaktive tilgang til at forme et nyt studiemiljø.
  • På SDU Sønderborg udvides studenterpopulationen markant i forlængelse af et øget optag, bl.a. på grund af flere studerende på SDU’s tekniske uddannelser.

Mangfoldighed af studenterforeninger

SDU er beriget med en mangfoldighed af studenterforeninger, der alle spiller en værdifuld rolle i studiemiljøet, særligt når forandringer i studenterlandskabet står på.

Bidrag til studiemiljøet f.eks. gennem foreningsarbejde eller spørgsmål til f.eks. at starte en forening er mere end velkomne og kan rettes til SDU’s foreningsadministration i SDU Studieservice på studentorg@sdu.dk.

Vidste du at

Når en forening formelt er registreret, vil den blive præsenteret på MitSDU. Foreningen kan efter registrering søge foreningsstøtte, få gavn af diverse af SDU’s faciliteter eller få hjælp og vejledning til foreningsarbejdet i øvrigt.

Vil du vide mere

Studenterforeninger: Læs mere om eller find studenterforeninger på SDU’s campusser på…

Nyt SUND: Læs mere om studenterorganisationer og studiemiljø på Nyt SUND her på SDUnet.

Redaktionen afsluttet: 07.09.2023