Skip to main content
DA / EN

Rekruttering

Studiepraktik: Rekordmange havde tilmeldt sig

Sådan gik det til årets Studiepraktik

SDU’s bachelor- og diplomingeniøruddannelser havde onsdag og torsdag i uge 43 besøg af unge i Studiepraktik. I alt havde 1.523 unge ugen planlagt at besøge SDU’s campusser. Det var 125 flere end i 2022, hvor vi også oplevede en øget stigning i interessen for Studiepraktik på SDU.

Studiepraktik er et koncentreret forløb

Studiepraktik den 25.-26. oktober var to intense dage og en enestående mulighed for de unge at afprøve, hvordan det er at læse på en af SDU's mange uddannelser. Studiepraktikanterne blev undervist af både forskere, koordinatorer og faglige vejledere. De mødte engagerede studerende og løste opgaver på egen hånd, oplevede universitetet og den studieby, som de måske kommer til at tilbringe deres studieliv i.

På alle uddannelser mødte praktikanterne et fagligt program, der gav dem indblik i uddannelsens indhold og undervisning. Der var også arrangeret rundture i de forskellige byer, fællesspisninger, oplæg om, hvordan man finder en studiebolig, quiz og hygge med de studerende.

Studiepraktikanter udformer lovforslag – et eksempel fra SDU Esbjerg

Som studiepraktikant på Jura i Esbjerg skulle man bl.a. prøve kræfter med at udforme et lovforslag. Det var en sjov og spændende udfordring, som gav studiepraktikanterne et indblik i kompleksiteten i at være jurastuderende.

Fakta om Studiepraktik

Studiepraktik er landsdækkende og ligger hvert år i uge 43. Det er for alle landets 3.g'ere og 2. hf'ere samt unge, der holder sabbat. Hvert år vælger mere end 10.000 unge at tage i Studiepraktik. De ansøger om at besøge en uddannelse, de gerne vil helt tæt på for at prøve at gå på den i to eller tre dage.

Vil du vide mere

Læs mere på sdu.dk/studiepraktik eller studiepraktik.dk.

Redaktionen afsluttet: 06.11.2023