Skip to main content

Om vejledning

Studielivet har snart fødselsdag og byder på sommerferieunderholdning

Den populære podcast er med til at starte samtaler, også om det svære

I løbet af sommerferien vil Studielivet byde på en række specials. Disse vil ikke ligne de normale afsnit i sin opbygning, da der ikke vil blive fokuseret på et enkelt emne, men derimod på en person. I løbet af sommerferien vil podcasten nemlig besøge nogle af de mest prominente forskere på SDU for at høre nærmere om deres studietid og deres gode råd til de nuværende studerende. 
Du kan således se frem til at blive klogere på, hvordan bl.a. Anne Marie Mai, Philippe Grandjean og Sten Schaumburg-Müller oplevede det at være studerende, og om de måske har nogle sjove fortællinger i ærmet. Så mangler du lidt underholdning til de varme sommerferiedage, kan du med fordel finde Studielivet i din podcastafspiller eller her.

Podcast i to semestre

Siden september 2021 er podcasten Studielivet udkommet til gavn og glæde for studerende på SDU og andre interesserede lyttere. Men til trods for at podcastens et års fødselsdag står og lurer i horisonten, er den på ingen måde død eller færdig. 
I marts skiftede podcasten vært, da Iben Kudsk Jørgensen, som havde startet podcasten, gik på barsel og blev afløst af Mette Kvist og Mikkel Storm Sørensen. Derfor har podcasten nu to værter, men konceptet er uændret: At snakke med studerende, eksperter eller debattører, der ved noget om de studiemæssige emner podcasten vedrører. 
Podcasten er en samtalestarter og en normalisering af de udfordringer som studielivet byder på, men som for nogle studerende kan være svære at tale om. Således har der været taget emner op som eksamensangst, studietvivl, specialebekymringer og eksamenssnyd. Alle emner bliver behandlet med en vejledningsfaglighed som gør, at disse emner kan omsættes til konkrete handlinger hos de studerende.  

Studielivet også på Instagram

Studielivet er ikke kun en podcast. Du kan også følge med i Studielivet på Instagram. På Instagramsiden vil du løbende kunne finde relevante opslag og stories, der dykker endnu dybere ned i de emner, som podcasten behandler. Følg med på Instagram

 
Redaktionen afsluttet: 17.06.2022