Skip to main content
DA / EN

Om studiestart

Hvem, hvad, hvor

Studiestart på SDU

Hvem

Lige om lidt kan vi byde velkommen til ca. 7.000 nye studerende på vores bachelor- og kandidatuddannelser.

Hvad

I disse dage starter introforløbene på mange uddannelser. Bag tilrettelæggelsen af studiestarten ligger vigtig viden om, hvordan man skaber et godt tilhørsforhold både fagligt og socialt for de nye studerende. De nye studerendes studiestart og kandidatintroduktion er planlagt med det udgangspunkt, at der er plads til alle og at alle skal have en god og tryg start på deres uddannelse. Det sikres ved at man følger rammerne af kvalitetspolitikken, kodeks for alkohol i studiestarten og SDU’s fælles kodeks for adfærd.

SDU’s fælles kodeks for adfærd er stadig ung og er bl.a. blevet implementeret i studiestartstutorernes uddannelse som et grundlag for de planlagte aktiviteter, så det forplanter sig i praksis.

Hvor

De fleste spørgsmål fra nye studerende handler lige nu om, hvor og hvornår de for første gang skal møde op til aktiviteter på deres uddannelse. Svaret kan findes på studiestartssiden på MitSDU, hvor introduktionsprogrammet og andre nyttige informationer ligger. Skriv blot mitsdu.dk/studiestart i din browser.

Andre hyppige spørgsmål handler om skemaet eller f.eks. hvilket hold man er på. Her vil det altid komme an på den uddannelse, man går på og det vil nye studerende få informationer om af deres uddannelse i løbet af den næste tid. De fleste har dog allerede adgang til itslearning (link til systemet, link til vejledninger for ansatte), og kan finde deres skema der.

Vil du vide mere?

Studiestart koordineres på fakulteterne, og med løbende opsamling af viden og erfaringer på tværs af SDU gennem Gruppen for studiestart og kandidatintroduktion. Er du i tvivl om, hvem der står for studiestarten på dit fakultet, er du velkommen til at henvende dig til gruppens tovholder Line Keldorff Tvergaard (Strategi & Rekruttering, SDU Studieservice) på likt@sdu.dk.

Redaktionen afsluttet: 31.08.2022