Mødeemne | Studienævnsmøde Negot |
Dato og tidspunkt | d. 20. marts 2025 kl. 12.00-15.00 |
Sted | Mødelokale Sokrates |
Mødeleder | Rasmus Nielsen |
Refrent | Mia Fenat |
Ordinært møde
1. Godkendelse af dagsorden
Studienævnet godkendte dagsordenen.
2. Godkendelse af referater fra mødet den 20. februar 2025 (bilag)
Referatet af studienævnsmøde den 20. februar 2025 er godkendt ved skriftlig høring og er vedlagt som bilag til studienævnets orientering.
Det fortrolige referat af 20. februar 2025 blev godkendt på studienævnsmødet.
3. Meddelelser
a. Studienævnsformand og -leder
1. Åbent Hus 2025 Bachelor og Åbent Hus for Campus Vejle
Ved SDU Åbent Hus Bachelor den 23. februar 2025 var der var stor tilstrømning af interesserede til Negots stand. De faglige vejledere holdt to oplæg om Negot.-uddannelsen, og dagen forløb rigtig fint. Tallene for kvote-2 søgningen til BA negot.-uddannelsen ser gode ud med en stigning på 40% i forhold til sidste år. Søgningen mod KA negot.-uddannelsen er også fin. Det bliver spændende at se, hvordan kvote-1 søgningen til BA og KA negot.-uddannelserne bliver.
Campus Vejle var den 7. marts 2025 på besøg på SDU, hvor Negot og HA holdt fælles Åbent Hus. Negots mål for Åbent Hus arrangementet var at rekruttere til BA negot.-uddannelsen med tysk. Formanden holdt derfor oplæg om uddannelsen sammen med Negots ene faglige vejleder. Sidstnævnte er også blevet inviteret til at holde oplæg om Negot på Tietgen i Odense.
2. Møde med BA negot.-tysk studerende, 2. semester
Studienævnsformanden har den 14. marts 2025 holdt et møde med 2. semesters BA negot.- studerende med tysk for at evaluere studieordningen. Det var et godt møde, hvor de studerende fortalte, at de er rigtig glade for deres studie, men også påpegede, at de oplever studiet som meget intenst. De har mange undervisnings- og øvelsestimer, som fx gør det svært for dem at finde valgfag, da deres skema allerede er fyldt.
Formanden bemærkede hertil, at 2025 studieordningsændringerne på BA negot.-uddannelsen kommer til at afhjælpe noget af denne problematik, idet studienævnet tidligere har besluttet at afskaffe 5 ECTS valgfaget på 2025 studieordningen.
På mødet fik formanden også reklameret for tilbuddet om to ugers tysk sprogophold i september 2025 på universitetet i Freiburg, Tyskland. Det er med alt betalt, dvs. transport, undervisningsgebyr og indkvartering, og er rettet mod BA negot.-studerende med tysk på 3. semester. 1. semesters studerende på Tysk samt tyskstuderende på International Virksomhedskommunikation kan også deltage.
3. Undervisningsprisen 2025 - Nyt tiltag (bilag)
Det Humanistiske Fakultet har igangsat et nyt tiltag i forhold til Undervisningsprisen 2025, fordi man har oplevet en nedgang i antallet af indstillinger til Undervisningsprisen. Derfor køres nu en kampagne, hvor de studerende har frem til den 4. april 2025 til at indstille favoritundervisere til Undervisningsprisen 2025.
4. Undervisningsmateriale om kvalitetssystemet på SDU
Der er lanceret nye videoer om det nye kvalitetssystem på SDU. De kan ses på: https://sdunet.dk/da/undervisning-og-eksamen/uddannelse/kvalitet/intro-til-kvalitetssystemet
Emilie Bindzus Grønbech fortalte, at hun er i fuld gang med at skabe content til Instagram. Hun har i den forbindelse kontaktet flere studerende, som hun afventer svar fra.
Emma Fry Kjær oplyste, at Negot også i år deltager i Eventyrløbet, der var en succes sidste år. Der er allerede sendt information ud til de studerende med et link, hvor de kan tilmelde sig eventet.
c. AndreChristian Heyde-Petersen oplyste, at man er i proces i forhold til det projektorienterede forløb i efteråret 2025 hos Ann Taylor/Loft i New York. Derudover skal en KA negot.-studerende i efteråret 2025 i projektorienteret forløb på Danmarks Ambassade i Washington, D.C.
4. Merit- og dispensationsansøgninger (Lukket punkt)
Punktet (10 studentersager) blev behandlet fortroligt.
5. Sager til behandling: Eksamen
1. Eksamensevaluering V2024/2025
Studienævnet gennemgik data på eksamensstatistik V2024/2025. Nævnet fandt, at data ser fine ud og bemærkede, at der er blevet givet fine karakterer i det fag, som ellers har haft nævnets opmærksomhed i forbindelse med gennemgangen af undervisningsevalueringerne. Det er positivt. Studienævnet havde ikke yderligere at bemærke til eksamensevalueringen.
6. Sager til behandling: Undervisning
Der var intet til punktet.
7. Sager til behandling: Studieordninger
a. Studieordning 2025 - forslag til ændringer
1. Forslag om oprettelse af nyt fag Marketing (10 ECTS) som erstatning for nuværende Marketing (5 ECTS) og Forbrugeradfærd (5 ECTS), forslag om nyt fag Kvalitativ metode (5 ECTS) og forslag om nyt fag Markedsanalyse og anvendt statistik (10 ECTS) som erstatning for nuværende Markedsanalyse (10 ECTS) og Statistik (5 ECTS) - (bilag)
Studienævnet behandlede forslagene og godkendte med bemærkninger fagbeskrivelserne for nyt fag Marketing, 10 ECTS, nyt fag Kvalitativ markedsanalyse, 5 ECTS, og Kvantitativ markedsanalyse med anvendt statistik, 10 ECTS. Studienævnet tog ligeledes stilling til overgangsbestemmelserne. De nye fag får betydning for Optag 2025 BA negot.- studerende. Fagene Marketing, 5 ECTS, Forbrugeradfærd, 5 ECTS, Statistik, 5 ECTS, og Markedsanalyse, 10 ECTS, udgår som følge af ændringerne.
Studienævnet drøftede mail fra HA studienævnet om fremadrettet udbud og fandt bl.a., at fagene Kultursociologi , 5 ECTS, og Marketing, 10 ECTS, må anvendes som obligatoriske elementer i HA studienævnets studieordning for Tilvalg Marketing, Branding og Kultur. Dette vil blive meldt tilbage til HA studienævnet.
2. Forslag om oprettelse af obligatorisk Projektorienteret forløb (10 ECTS) på BA-negot.-uddannelsen, herunder at flytte faget Forhandlingsteori og -træning fra 6. til 4. semester i stedet for hhv. Amerikanske studier og Tysk kulturhistorie til 1900 + Tysk kulturhistorie fra 1900 til i dag/Organisationskommunikation
Studienævnet godkendte, at der fra og med Optag 2025 indgår et obligatorisk projektorienteret forløb med et omfang på 10 ECTS på BA negot.-uddannelsen, 6. semester, på HUM-delen. For at gøre plads til dette, godkendte studienævnet, at faget Forhandlingsteori og -træning bliver flyttet fra 6. til 4. semester i stedet for hhv. Amerikanske studier og Tysk kulturhistorie til 1900 + Tysk kulturhistorie fra 1900 til i dag (de to sidstnævnte fag havde studienævnet i forbindelse med dets arbejde med 2025 studieordningsændringer egentlig tænkt skulle erstattes med Organisationskommunikation).
Den primære årsag til at indføre et obligatorisk projektorienteret forløb på BA negot.-uddannelsen er, at den nye 75 ECTS KA negot.-uddannelse fordrer en skærpelse af de studerendes employabilitet allerede på BA negot.-uddannelsen. Dette fordi det fremover ikke forventes at være muligt at komme i 20 ECTS projektorienteret forløb på 75 ECTS KA negot.-uddannelsen.
Studienævnet godkendte den eftersendte fagbeskrivelse for Projektorienteret forløb, 10 ECTS, og godkendte i den forbindelse følgende alternativ for de studerende, der ikke kan komme i projektorienteret forløb:
For BA negot.-studerende med engelsk er alternativet enten forløb i egen Start-up eller at tage faget Den kommunikerende organisation, udbudt af studienævn for International virksomhedskommunikation.
For BA negot.-.studerende med tysk er alternativet enten forløb i egen Start-up eller tage faget Organisationskommunikation, udbudt af studienævn for International virksomhedskommunikation.
3. Godkendelse af ændringer i samdrift -tysk sprog (bilag)
Det Humanistiske Fakultet har sendt en skriftlig høring til studienævnet omkring ændringer i fagbeskrivelser for tyske samdriftsfag. Ændringerne skal gælde fra september 2025. Studienævnet behandlede høringen, som blev godkendt med kommentarer/bemærkninger, der vil blive meldt tilbage til fakultetet.
4. International Business Communication og Leading Across International Cultures and Markets (bilag)
Studienævnet orienterede sig om SAMFs behandling af nye fagbeskrivelser for International Business Communication, som erstatning for Corporate Communication og Leading Across International Cultures and Markets, som erstatning for International marketing Channels på KA negot.- uddannelsen. Studienævnet har allerede godkendt de nye fag på mødet i januar 2025. I forhold til overgangsbestemmelserne, så sættes disse af SAMF. Studienævnet havde bemærkninger til SAMFs kommentarer om at de nye fagbeskrivelser er foreløbigt godkendt med bemærkninger, og at fagbeskrivelserne vil blive genbehandlet i efteråret, hvor de endelige rettelser foretages. Bemærkningerne vil blive meldt tilbage til SAMF.
5. Forslag til ændringer i Marketing Across Cultures (bilag)
Studienævnet behandlede det indkomne forslag fra SAMF til ændringer i Marketing Across Cultures, der er et obligatorisk fag på KA negot.-uddannelsen (GMM). Studienævnet godkendte ændringsforslagene, der primært omhandler eksamensdelen (der skal forhindre de studerendes brug af AI).
6. BA negot.: Kassogrammer, overgangsbestemmerlser, legalitetstjek, tekstdele og Bilag 1
Studienævnet godkendte BA negot.- kassogrammer, overgangsbestemmelser, legalitetstjek samt studieordningens tekstdele og Bilag 1.
7. KA negot.: Kassogrammer, legalitetstjek, tekstdele og Bilag 1
Studienævnet godkendte KA negot.- kassogrammer, legatlitetstjek samt studieordningens tekstdele og Bilag 1.
8. Sager til behandling: Kvalitetspolitik
a. Aftagerpanel - planlægning af møde 2025
Studienævnet besluttede, at det næste aftagerpanelmøde skal afholdes den 13. november 2025, gerne med samme lokation som tidligere.
9. Andre sager til behandling
a. Igangsættelse af mentorforløb på KA negot.-uddannelsen
Studienævnets medlemmer drøftede igangsættelsen af mentorforløbet på KA negot.-uddannelsen. Formålet med mentorforløbet er knytte de studerende til mentorer fra erhvervslivet for at styrke deres kompetenceprofil. KA negot.-studerende, der således har været tilknyttet en mentor under deres studie, vil stå stærkt, når de afslutter deres uddannelse og indtræder på arbejdsmarkedet. Ud over at få styrket deres kompetenceprofil, vil de have øget deres employabilitet gennem kontakt til erhvervslivet.
Det blev besluttet, at Christian Heyde Petersen (CHP) får ansvaret for rekrutteringen af mentorer. Målet er at finde 6-8 mentorer, gerne flere, via Negots egen LinkedIn-gruppe. Hver mentor skal have op mod 10 KA negot.-studerende som mentees. Mentoren skal afholde et par online møder, lige fra de studerende møder ind på deres KA negot.-uddannelse til de afslutter den.
Der blev nedsat en arbejdsgruppe bestående af CHP, Emma Fry Kjær og formanden.
Formanden bemærkede afslutningsvist til punktet, at DM og DJØF muligvis ville være interesseret i at skrive om Negots tiltag til mentorordning.
b. Forslag om at etablere stillingen International koordinator for internationale studerende på KA negot. -uddannelsen
Studienævnsformanden præsenterede et forslag om at oprette en stilling som international koordinator på KA negot.-uddannelsen. Det forventes, at antallet af internationale studerende fremadrettet vil stige, hvorfor det vil være en fordel at have en Negot-studerende til at tage sig af de internationale studerende, der kommer ind på KA negot-uddannelsen. Det er indtrykket, at internationale studerende ikke føler sig som en del af "gruppen" i modsætning til retskravsbachelorer, der allerede har et fællesskab. På samme måde som Negot har studiegruppefacilitatorer til at tage sig af nye studerende på BA negot-uddannelsen, er det tænkt, at der skal være en koordinator på KA negot-uddannelsen til at tage sig af nye internationale studerende, så de føler sig godt modtaget og bliver introduceret ordentligt til uddannelsen. Der skal være et socialt (fx fællesspisning på introdagen) og fagligt sigte (fx orientering om eksamensformer som fx gruppeeksamener, plagiat osv.).
Forslaget blev godkendt med foreløbig aflønning op til 60 timer af annuum (30 timer pr. semester ca.) og gældende fra KA intro 2025.
c. Høring - studienævnsstruktur - nyt forslag pba. tidligere høring (bilag)
Studienævnet gennemgik høring om nyt forslag til studienævnsstruktur, fremsendt af Det Humanistiske Fakultet. I det nye forslag forbliver Negot et selvstændigt studienævn, og flere af studienævnets medlemmer bemærkede hertil, at det er positivt, at der er blevet lyttet til Negot i den sammenhæng. At der skal skæres i antallet af medlemmer i studienævnet fra de nuværende 5 VIP - 5 studenterende til 3 VIP (heraf én fra SAMF) og 3 studerende er ikke et scenarie, som studienævnet ønsker. Det er vigtigt, at der på et studie som Negot er så bred en repræsentation som mulig, især pga. dets størrelse og dets struktur med mange fagligheder på tværs af fakulteter og institutter.
Christian Heyde-Petersen bemærkede, at det ikke er omkostningstungt at bevare 5-5 opbygningen. Som HUM VIP bliver man aflønnet for 15 timer pr. semester for at tage del i studienævnets arbejde. SAMF VIP repræsentationen er helt omkostningsfrit for HUM.
Studienævnets medlemmer fandt, at man fortsat ønsker en så bred repræsentation som muligt både i forhold til VIP og de studerende, dvs. en sammensætning af 5 VIP - 5 studerende. Alternativt, så ønsker studienævnet som minimum en 4-4 opbygning, således at SAMF og HUM er ligeligt repræsenteret i forhold til VIP-delen. Dette vil blive meldt tilbage til Fakultetet.
d. Ansøgning om midler til konference (bilag)
Studienævnet behandlede ansøgning fra to Negot.-studerende, der har søgt om midler til at dække deres omkostninger i forbindelse med deres deltagelse i EFYE 2025 - European First Year Experience Conference. Studienævnet fandt, at det gerne vil støtte til betaling af de studerendes registreringsudgifter til konferencen, dog vil det først af formanden blive undersøgt om der er nogle midler ved Det Humanistiske Fakultet, de studerende kan søge.