Skip to main content
DA / EN

Kend din kollega

Kend din kollega: Kend din kollega: Bo Mussmann

Mød Bo Mussmann – Forskningsleder og lektor ved UNIFY – Radiologisk forsknings- og innovationsenhed, Klinisk Institut

Af SUND Kommunikation, , 13-08-2024

Bo Mussmann

Kan du forklare, hvad du arbejder med?

Jeg er forskningsleder i ’UNIFY – Radiologisk forsknings- og innovationsenhed’. Her er der mange store og små opgaver, men nogle af de vigtigste er at have blik for formålet med forskningsenheden: At lave forskning af høj kvalitet til gavn for patienterne.

Jeg arbejder også for at skabe og bevare de gode rammer for radiologisk forskning, så enheden er et sted, hvor forskere og studerende har lyst til at være. Derfor er et vigtigt fokus for mig, at her er gode muligheder for at udvikle sig og skabe fremdrift i forskerkarrieren. 

Endelig indgår radiologi i rigtig mange af de kliniske afdelingers forskning, så det laver jeg mange aftaler om, og håber da, at afdelingerne ser os som gode samarbejdspartnere.

Hvor længe har du været ansat på SDU? Har du eventuelt været her ”af flere omgange”?

Jeg har været i forskningsenheden siden den spæde start i 2011, hvor jeg blev ansat som forskningsradiograf. Jeg har derfor været med til at til at lægge grundstenene til enheden og selvfølgelig bidraget meget til den videre udvikling sammen med mine forgængere på forskningslederposten.

Hvad er det allerbedste ved lige præcis dit arbejde?

Helt klart at se andre vokse.

Fortæl om en arbejdsopgave, du har løst, som du er lidt ekstra stolt af.

Den ligger nogle år tilbage, men jeg var involveret i at skabe vores radiologiske interventions-ambulatorium – i daglig tale ’obs-rummet’.

Når en patient for eksempel skal have taget en nyrebiopsi, så ville man tidligere ligge på sengeafdelingen og vente, til vi var klar til at lave indgrebet. Bagefter ville vi sende patienten retur.

Nu tager vi ansvaret for hele dagens program. Det vil sige, at patienterne møder hos os, bliver forberedt og behandlet hos os og vi observerer også patienten efter indgrebet og afgør hvornår det er trygt at sende patienten hjem. På den måde skal patienterne stort set kun forholde sig til personale, der faktisk er involveret i proceduren. Der er et super-cool setup.

Hvad er din uddannelsesmæssige baggrund – hvordan er du endt i dette job?

Jeg er uddannet radiograf og har arbejdet klinisk med almen røntgen, CT-scanning og intervention både i Danmark og Norge. Senere blev jeg underviser og læste kandidat.

På en togtur mødte jeg chefradiografen, som gik med tanker om at oprette en stilling som forskningsradiograf. Hun spurgte, hvad jeg tænkte sådan en stilling skulle indeholde, og det havde vi nogle møder om. Så gik det slag i slag, og jeg endte med at søge den stilling, jeg selv havde været med til at designe. Siden blev det ph.d., postdoc og lektor.

Hvilke andre karriereveje har du ellers overvejet?

Barista!

Jeg arbejdede i Tromsø, da de første kaffebarer begyndte at dukke op. En af mine kolleger var gift med indehaveren af en helt fantastisk en af slagsen, så jeg arbejdede som ulønnet barista i fritiden. Det var jo nok en lidt romantisk, for jeg skulle jo bare lave kaffe uden at tænke på forsyninger, husleje osv. Men altså duften af friskristet kaffe hver dag…

Hvad laver du i din fritid?

Jeg elsker at rode i haven. Det er en god måde at koble af på, og i haven ser man jo også ting gro, så det er nok et gennemgående tema for mig. Musik fylder også meget. Der er næsten altid gang i en vinyl hos mig.

Har du set/læst/lyttet til noget godt for nylig, som du vil anbefale?

Podcasten ’Portrætalbum’ på Radio4, hvor forskellige kendte fortæller om deres favoritplade og samtidig hører man om deres liv og tanker. Forleden hørte jeg Christian Tafdrup fortælle om The Cure’s legendariske og meget mørke album ’Pornography’, og det var, om ikke 1:1, men så tæt på, min egen oplevelse med pladen som ung - helt ned til hvilke tekst-stykker, han fremhævede.

Hvad er dit yndlingsudflugtsmål?

Cafebiografen. Mit urbane take på et spørgsmål, som måske er mere møntet på outdoor-oplevelser. Jeg har bare altid følt mig godt tilpas på cafeen. Der kommer mange forskellige mennesker, og jeg kan godt lide de film, de har på plakaten.

Har du et særligt talent, som andre måske ikke kender til?

Jeg er nok ret god med en espressomaskine. Om sommeren er min udgave af iced mocha (choko-iskaffe) ret efterspurgt af familie og venner.

Kend din kollega

Har du forslag til en kollega på SUND, som alle skal lære bedre at kende - eller er der en, du selv ønsker at vide mere om, så skriv til os i SUND Kommunikation.

Skriv til os med forslag til Kend din kollega

Hvem vil du gerne lære at kende?

Vi sætter fokus på medarbejderne på SUND med en række faste spørgsmål. Formålet er at lære hinanden bedre at kende, på tværs af titler, institutter og arbejdsopgaver.

Har du forslag til en kollega på SUND, som alle skal lære bedre at kende - eller er der en, du selv ønsker at vide mere om, så skriv til os i SUND Kommunikation.

Skriv til  os på: sund-input@health.sdu.dk

Redaktionen afsluttet: 13.08.2024