Skip to main content
DA / EN
Nyhed

Ny Honorary Fellow på SDU

Darlene Cavalier er udnævnt Honorary Fellow for en fem-årig periode af Det Naturvidenskabelige Fakultet i samarbejde med Videncenter for Citizen Science.

Af Lisbet Foged, , 01-05-2024

 

Darlene Cavalier er tilknyttet Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling (FNUG) og Videncenter for Citizen Science, begge på Syddansk Universitet (SDU), hvor hun skal bidrage med sin viden om videnskabsformidling og borgerforskning. Ud over samarbejdet med de to centre vil også andre partnere blive involveret for at tilbyde nye forsknings- og formidlingsmuligheder for hele SDU.

Darlene Cavalier er professor ved Arizona State University's School for the Future of Innovation in Society. Hun har bidraget innovativt til videnskaben om læring og er grundlægger af 'SciStarter', en banebrydende borgerforskningsportal, der har gjort det muligt for millioner af mennesker at deltage i videnskabelig forskning.

Hun er stiftende medlem af American Citizen Science Association (AAPS), rådgiver og Fellow ved National Geographic, medlem af EPA's National Advisory Council for Environmental Policy and Technology og forfatter eller medforfatter til flere bøger og tidsskriftsartikler. Hun er også medstifter af 'ECAST: Expert and Citizen Assessment of Science and Technology', et netværk af institutioner, som – med en inklusiv og dialogbaseret tilgang – udvikler politikker ved at inddrage forskellige stemmer og perspektiver fra samfundet.

Darlene Cavalier holder tiltrædelsesforelæsning i DIAS Auditoriet den 25. september 2024 i forbindelse med en uges besøg på SDU.

Mød forskeren

Darlene Cavalier er professor ved Arizona State University's School for the Future of Innovation in Society. Nyudnævnt Honorary Fellow af Syddansk Universitet for en fem-årig periode

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 01.05.2024