Skip to main content
Ledelse

Leder af CESE er fra SDU

Gitte Miller Balslev starter den 1. oktober som leder af det nystartede Center of Excellence in Science Education (CESE), som skal løfte forskningsdelen i millioninvesteringen i Naturfagsakademiet (NAFA). NAFA-programmet skal fremme motiverende og udbytterig naturfagsundervisning i grundskolen.

Af Lisbet Foged, , 03-09-2021

Samtidig starter Gitte i en stilling som lektor i uddannelsesinnovation på SDU’s Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling (FNUG), som arbejder tværfagligt og på tværs af fakulteter. Gitte bliver en del af forskningscenterets ledelse.

– Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Gitte om forskning i naturfagsundervisningen i den danske grundskole. Hendes forskningskompetencer i samskabelse af uddannelsesinnovation vil være et stærkt bidrag til arbejdet på FNUG. Vi har på nuværende tidspunkt en enestående national mulighed for at opbygge solid viden baseret på forskning og forankret i praksis om børns engagement i naturen, vores verden og naturvidenskaben. Børn har ret til viden om verden – og det er fantastisk, at vi i fællesskab kan sikre de bedste vilkår for dette, siger FNUG-centerleder, professor Connie Svabo.

Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Gitte om forskning i naturfagsundervisningen i den danske grundskole. Hendes forskningskompetencer i samskabelse af uddannelsesinnovation vil være et stærkt bidrag til arbejdet på FNUG.

Connie Svabo, professor og centerleder for FNUG

Gitte Miller Balslev er ph.d. fra Roskilde Universitet i samarbejdsdrevet innovation inden for uddannelsessektoren og har det seneste år været tilknyttet SDU, dels som ekstern lektor, dels som forskningsmedarbejder på Center for Grundskoleforskning, hvor hun undersøger ledelse af økoskoler i forbindelse med samfundsmæssig grøn omstilling.

Med sin interdisciplinære baggrund og praksiserfaringer fra hele uddannelsessektoren vil Gitte arbejde for at udbygge forskningssamarbejde og -netværk mellem professionshøjskoler og universiteter og arbejde for at styrke naturfagsdidaktikken, så elevers naturfaglige viden og handlinger på længere sigt kan være med til imødegå samfundsmæssige udfordringer og dilemmaer.

Som leder af CESE skal Gitte Miller Balslev sammen med professionshøjskoler og universiteter effektuere en forskningsretning med sammenhæng til skolens og professionens praksis og udvikling.

Foto af Gitte Miller Balslev: ©David Binzer
Foto af Connie Svabo: © Pia Enghild

Om Gitte Miller Balslev

Gitte Miller Balslev skal stå i spidsen for det nystartede Center of Excellence in Science Education (CESE). Hun har særlig interesse i at forstå uddannelses-økosystemer i forbindelse med STEM-fagene (Science, Technology, Engineering and Mathematic).

Kontakt

Om Connie Svabo

Connie Svabo er professor i STEM uddannelse og videnskabskommunikation. Hun er leder af Forskningscenter for Naturvidenskabelig Uddannelse og Formidling (FNUG) på Institut for Matematik og Datalogi.

Kontakt

Redaktionen afsluttet: 03.09.2021