Skip to main content

Opgavefritagelse

Frikøb og forskningssemester

Dette notat vedrører opgavefritagelse i forbindelse med forskningssemestre og frikøb på eksternt finansierede projekter og supplerer fakultetets retningslinjer for frikøb og projektaftale i forbindelse med ansøgte og bevilgede eksterne midler.


Frikøb og forskningssemestre indebærer som udgangspunkt fritagelse for:

  • Undervisning, vejledning og eksamensarbejde.

Dog kan der være uafsluttede vejledningsforløb, der skal afsluttes, fx gennemførelse af mundtligt forsvar, ligesom man bør varetage en mundtlig reeksamen, hvis man har gennemført den ordinære eksamen.


Frikøb og forskningssemestre indebærer som udgangspunkt ikke fritagelse for:

  • Administrative opgaver, herunder fagansvar, studienævnsarbejde og lign. 
  • Besvarelse af henvendelser fra dagstudieadministrationen, institutsekretariatet, studieledelsen, forskningsgruppelederne eller institutlederen.
  • Deltagelse i institut- og forskningsgruppemøder/-seminarer. Dette gælder dog ikke, såfremt man er på udlandsophold.

Opgavefritagelse kan ske i det omfang, det er muligt i forhold til instituttets forpligtelse til at levere forskningsbaseret undervisning og til af opfylde akkrediteringskravene om fastlærerdækning.

Omfanget og placeringen af frikøb/forskningssemester aftales med den respektive forskningsgruppeleder, så det sikres, at det harmonerer med øvrige opgaver og med ovenævnte hensyn. Ved ansøgning om eksterne midler til frikøb, skal aftalen om opgavefritagelse indgås, inden ansøgning indsendes.

 

Juridisk Institut
November 2016
Opdateret 2017

Sidst opdateret: 29.07.2022