Status for Omstillingen
Samarbejde på tværs skal styrke fremtidens uddannelsesadministration
Hvordan kan vi bruge vores ressourcer bedre – og hvordan indretter SDU en uddannelsesadministration som er mere effektiv, kan levere høj kvalitet og er forberedt på implementering af et nyt studieinformationssystem?
Det er et spørgsmål som styregruppen nu arbejder intensivt med. Målet er at finde løsninger, der både frigør ressourcer og styrker den daglige uddannelsesadministrative understøttelse.
Hvad betyder omstillingen?
Styregruppen har undervejs i processen modtaget spørgsmål og henvendelser fra medarbejdere, der naturligt nok er bekymrede, særligt i forhold til hvad omstillingen betyder for den enkelte.
- Mit budskab er, at ingen skal være bekymrede for deres ansættelse på SDU. Det er ikke planen, at omstillingen af uddannelsesadministrationen betyder store tilpasningsrunder. I efteråret 2025 vil vi have fokus på at udmelde eventuelle organisationsændringer. Derefter vil vi over de kommende år arbejde med at gøre uddannelsesadministrationen mere effektiv gennem fælles processer og digitalisering af arbejdsopgaver. Ledelsen vil løbende vurdere hvilke ressourcer, som skal løse en opgave, og hvis der opstår en ledig stilling, f.eks. ved naturlig afgang eller jobskifte, vil ledelsen vurdere om stillingen skal genbesættes. Derved kan vi realisere målet om effektivisering over tid, udtaler Thomas Buchvald Vind, universitetsdirektør og projektejer.
Omstillingen handler om at styrke samarbejdet, skabe bedre rammer og sikre en mere sammenhængende og effektiv administration. Medarbejdernes viden, erfaring og engagement er helt centrale for at lykkes – både nu og i fremtiden.
For den enkelte medarbejder kan omstillingen betyde ændringer i hverdagen. Det kan være, at man får nye opgaver, en mere specialiseret rolle, en ny nærmeste leder eller en anden organisatorisk placering. Det kan også være, at medarbejdere bliver kompetenceudviklet til at varetage administrative opgaver et andet sted på universitetet. Uanset hvad, er det målet at skabe stærke faglige fællesskaber og gode muligheder for sparring og udvikling i det daglige arbejde.
Løsninger kræver involvering
I løbet af foråret har Styregruppen med inddragelse af faglige eksperter tæt på ledelsen drøftet, hvor uddannelsesadministrative opgaver løses i dag.
Gennem dialoger med fakulteter og Fællesadministrationen er der indsamlet data om uddannelsesadministrative opgaver og ressourcer på universitetet. Det skal give et klart billede af, hvem der løser hvilke opgaver – og i hvilket omfang. Faglige eksperter bidrager til at kvalificere opgaverne og pege på særlige forhold, der skal tages højde for i en fremtidig løsning.
Styregruppen vil videre frem involvere flere interessenter på universitetet for at komme tættere på brugernes behov:
- Studerende efterspørger især klar og sammenhængende kommunikation. Mange oplever, at de "farer vild" i de mange forskellige informationskanaler og har svært ved at finde ud af, hvor de skal henvende sig med spørgsmål om valg og muligheder i studieforløbet.
- Undervisere bliver spurgt: Hvad er god administrativ understøttelse? Deres input skal bidrage til at udvikle en administration, der leverer høj kvalitet og god service i hverdagen.
Hvad sker der nu?
Styregruppen arbejder nu videre med forskellige løsningsmuligheder inden for organisering, fælles processer og digitalisering. Efter planen ventes direktionen at drøfte og beslutte eventuelle organisationsændringer i september 2025, som herefter kan blive udmeldt til universitetet.
Hold dig opdateret
Vi opdaterer løbende FAQ’en på informationssiden for Omstillingen (åbner i ny fane).