Skip to main content
DA / EN

Grafiske og sproglige services bliver betalingsfrie

Fra 1. januar 2024 kan ansatte på SDU bestille grafisk design og print uden betaling, ligesom det også bliver omkostningsfrit at få sproglig hjælp fra Sprogserviceenheden. Den nye procedure er indført for at reducere universitetets administration.

To servicemuligheder i SDU’s Fællesadministration i form af Sprogserviceenheden og Grafisk Center bliver fra 2024 gjort betalingsfrie som en del af indsatsen for at mindske administrationsarbejdet forbundet med grafiske og sproglige løsninger til SDU-ansatte, herunder ph.d.-studerende.

Oversættelse og korrektur hos Sprogserviceenheden kan kun bestilles via formularen på denne side. Bemærk, at ordrer via mail ikke accepteres. Man er dog altid velkommen til at kontakte os via sprog@sdu.dk.

Sprogserviceenheden yder intern sproglig assistance på dansk og engelsk. Den kan bl.a. hjælpe med:

 • Oversættelse mellem dansk og engelsk (SDU’s officielle variant er britisk)
 • Korrekturlæsning på både dansk og britisk/amerikansk engelsk
 • Generel sproglig rådgivning

Bemærk venligst:

 • Hvis Sprogserviceenheden ikke kan påtage sig opgaven pga. omfang (over 15.000 ord pr. opgave), deadline eller sprogkombination, forbeholder vi os ret til at henvise til SDU’s udbudspartner Semantix. Denne løsning er for bestillers egen regning.
 • Vi oversætter/korrekturlæser ikke hele bøger, men henviser til Semantix. Regningen herfor betales af opgavestilleren.
 • Sprogserviceenheden kører efter et ”først til mølle”-princip, og det er en god idé at ”bestille tid” i forvejen. Hvis ens tidsplan skrider, kan vi dog ikke garantere, at vi kan aflevere opgaven på det aftalte tidspunkt.

 

Bestil grafiske løsninger direkte via webshoppen - og gør det med omtanke

Grafisk design, print og trykløsninger skal bestilles her via Grafisk Centers hjemmeside 

Lige som tidligere vil der være køkultur samt forventningsafstemning mellem bestiller, grafikere og trykkeri. Dette angår deadlines, tidsforbrug, opgaveomfang og delleverancer. Der er dertil også et loft for hver enkel varekategori i webshoppen, som også findes via linket ovenover.

SDU beder alle bestillere af print og grafisk design overveje bestillingen ud fra et bæredygtighedsprincip:

 • Overvej, om det er nødvendigt at trykke fysiske materialer.
 • Bestil altid det absolutte minimum. Grafisk Center kan hurtigt genoptrykke.
 • Bestil ikke grafisk design eller print, medmindre det er til et fast defineret, aftalt og godkendt produkt til en slutbruger. Slutbruger kan være en intern enhed på SDU.

Grafisk Center leverer ikke:

 • Grafisk design eller print til enkelte medarbejderes eget brug, til uafklarede projekter og løse deadlines eller til kladder og udefineret brug
 • Gratis billeder
 • Specialtryk uden omkostninger. Kræver en opgave ekstern leverance (f.eks. særligt papir, et særligt format eller andet), afstemmes dette med bestiller, og prisen på den samlede opgave viderefaktureres til bestiller.

Hverken Sprogserviceenheden eller Grafisk Center er tilført flere ressourcer, og alle opgaver skal derfor fortsat bestilles og planlægges. Ordningen gælder ordrer givet fra 1. januar 2024.

Redaktionen afsluttet: 02.01.2024