Skip to main content
KI - Medarbejderportal

Klinisk Institut

Fonde og finansiering

Her finder du en oversigt over fonde og finansieringsmuligheder, som er fremsendt til instituttet. Vær opmærksom på, at du som forsker ved OUH ikke må søge de såkaldte Tobaksfonde.

OBS: Vedrørende de såkaldte "Tobaksfonde"

Forskere fra OUH må IKKE søge midler fra de såkaldte Tobaksfonde. Øvrige forskere skal forhøre sig hos deres sygehus før ansøgning, da det kan have betydning - også for fremtidige midler - hvis de modtager penge fra de såkaldte Tobaksfonde.

The Global Cardiovascular Research Funders Forum (GCRFF) - som Hjerteforeningen er en del af sammen med 11 andre internationale organisationer på hjerteområdet - lancerer nu en ny international forskningsmulighed med støtte på op til 10 millioner USD over fem år til forskning i kvinder og hjerte-kar-sygdomme.

Formålet er at forbedre kvinders hjerte-kar-sundhed og gøre op med manglende viden på området. Initiativet opfordrer til internationale, tværfaglige og multiinstitutionelle forskningssamarbejder, der kan skabe forskning med global betydning.

Relevante forskningsområder

Initiativet dækker bredt kvinders hjerte-kar-sundhed, herunder men ikke begrænset til:

Risikofaktorer og forebyggelse af hjerte-kar-sygdomme på tværs af kvinders forskellige livsfaser.

Klinisk diagnose og behandling af sygdomme, der er mere udbredte eller alvorligere hos kvinder.

Kønsbestemte mekanismer i hjerte-kar-sygdomme hos kvinder.

Finansiering

Der uddeles op til 10 millioner USD over 5 år til det forskningsnetværk med den mest lovende ansøgning. Dette er en unik mulighed for at samle eksperter fra hele verden og gennemføre et forskningsprogram, som ingen enkelt institution, land eller kontinent kan opnå alene.

Vigtige datoer

15. januar 2025: Frist for indsendelse af projektidéer (åben for alle ansøgere).

15. september 2025: Frist for indsendelse af fulde ansøgninger (kun efter invitation).

Du kan også tilmelde dig et af de kommende Q&A-webinarer for yderligere information:

Torsdag den 10. oktober kl. 23.00 – link til tilmelding

Torsdag den 15. oktober kl. 17.00 – link til tilmelding

Find mere information

Læs mere om initiativet og mulighederne for at ansøge på GCRFF's hjemmeside. Spørgsmål kan rettes til projektleder Stacey Matthews på stacey.matthews@heartfoundation.org.au.

Om GCRFF GCRFF er et internationalt samarbejde mellem Hjerteforeningen og 11 andre anerkendte organisationer fra ni forskellige lande: American Heart Association, British Heart Foundation, Canadian Institutes of Health Research, Dutch Heart Foundation (Hartstichting), German Centre for Cardiovascular Research (DZHK), Heart and Stroke Foundation of Canada, Leducq Foundation, National Heart Foundation of Australia, National Heart Foundation of New Zealand, National Heart, Lung, and Blood Institute (USA) og Swiss Heart Foundation.

Børnehjertefonden støtter fortsat forskning i medfødte hjertesygdomme.

Klik her for at læse mere om Børnehjertefondens forskningsstøtte og ansøgningsproceduren.

Der åbnes for ansøgninger om støtte fra Børnehjertefonden i starten af december 2024 med ansøgningsfrist den 17. januar 2025 kl. 14.00. 

Ansøgningsfrist: 27. januar 2025

I opslag i 2025: 2 mio. kr.

Det er et krav, at der i ansøgningen er et forskningssamarbejde mellem almen praksis og mindst én anden enhed, fx et sygehus.  

Puljen støtter i 2025 forskning inden for følgende område: 

  • Kræftudredningsforløb med særlige udfordringer (herunder eksempelvis som følge af udfordringer i kontakten til almen praksis, uklar symptompræsentation, udfordrede eller sårbare patienter, herunder patienter med multisygdom og flere samtidige forløb i sundhedsvæsenet).

Puljen støtter som udgangspunkt kun medfinansiering af et forskningsprojekt. Finansieringen sker med en løbetid på maksimalt 3 år fra bevillingen er modtaget til projektets afslutning.

Bevillinger fra puljen kan anvendes til følgende:

  • Forskningsprojekter
  • Opstartsprojekter - Samarbejde mellem parter om projekter, som er nytænkende og/eller baserer sig på nye metoder.
  • Til drift samt aflønning af personale -  I forhold til drift og løn af ph.d. studier, gives der kun midler til ph.d.-løn, såfremt der ikke allerede er modtaget midler fra Region Syddanmarks Ph.d.-pulje.

I kan finde flere informationer på hjemmesiden, herunder hvilke forskningsrelaterede udgifter, I kan søge midler til, samt krav til selve ansøgningen mm.

Opslaget for Region Syddanmarks forskningspulje for Fri- og Strategisk Forskning, foråret 2025, er nu offentliggjort.

Ansøgningsfristen er mandag d. 27. januar kl. 23.59.

I kan læse mere om puljen på hjemmesiden 

Opslaget for Region Syddanmarks forskningspuljer Ph.d. og Kliniske Forskerkarriereforløb, foråret 2025, er nu offentliggjort. Ansøgningsfristen er mandag d. 27. januar kl. 23.59.

Læs mere

SPARK Danmark er nu åben for ansøgninger.

SPARK Danmark er et unikt samarbejde mellem universiteter og industrien, der støtter tidlige akademiske opfindelser inden for life science med det formål at fremme kommercialisering.

Hvad tilbyder SPARK Danmark?

  • Op til 700.000 kr. i finansiering over 24 måneder.
  • Månedlige mentorforløb med erfarne eksperter fra industrien.
  • Uddannelsessessioner med fokus på at omsætte forskning til forretning.
  • Adgang til et globalt netværk via SPARK.

Ansøgninger skal omhandle projekter inden for therapeutics, diagnostics, health tech, medtech eller industrial biotech.

Alle forskere tilknyttet danske universiteter eller hospitaler kan ansøge – fra PhD-studerende til erfarne professorer.

Deadline for ansøgning er den 26. februar 2025.

Læs mere (PDF)

For yderligere information kan I også besøge SPARK Denmark – University of Copenhagen  eller kontakte SPARK Danmark-teamet på SPARKDenmark@ku.dk.

Ekstra info:

  • Det er ikke et krav at der skal være en tilknytning til et universitet.
  • NNF accepterer et overlap i bevillinger fra fx Beta.Health, Pinoneer Innovator og SPARK (og også andre NNF bevillinger). Så man skal ikke søge hvis man allerede har en aktiv NFF bevilling
  • Projekter der har fx direkte implementering i klinikken uden kommercialisering for øje, har ofte have svært ved at komme nåleøjet hos SPARK.

Puljen for OUH’s frontlinjemidler 2025 er nu åben, og der er midler til etablering af fire nye frontlinjecentre med opstart medio 2025. Historisk har puljen haft fokus på programmer inden for det højt specialiserede område. Med opslaget for 2025 er der nu åbnet op for, at andre områder også kan komme i betragtning.

Find det fulde opslag og detaljer her