Skip to main content

Referat fra mødet den 9. april 2024

Referat fra mødet den 9. april 2024, kl 13.00-15.00 på Teams

Velkomst til Pia Langhoff fra SUND, der har afløst Sigurd Kristoffersen, og Katrine Steinrud fra Studieservice, der afløser Kenneth Baadsgaard i løbet af et par måneder.

  1. Status på oprydning i gamle sider
    1. Landingsside for efteruddannelse på engelsk slettes, der er ikke generelle tilbud på engelsk.
    2. Tompladsordningen skal fortsat have en engelsk pendant.

  2. Støtte og tilskud til efteruddannelse
    I dag findes 
    Omstillingsfonden
    Støttemuligheder samt  undersider på nogle masteruddannelser, fx https://www.sdu.dk/da/uddannelse/efter_videreuddannelse/master/master_kvalitet_ledelse/betaling-stoette#generelle-regler-for-betaling 

    Der er behov for at afklare generelt hvad og hvor meget vi skal fortælle om finansiering, herunder særlig opmærksomhed på konsekvenserne ift. at vedligeholde informationen og vejlede om emnet. Der har været dialog mellem HD- og Mastersekretariatet og Uddannelsesjura og Registratur, men ingen afklaring. 

    Der er generelt et ønske om fælles, tværgående information. Kenneth Baadsgaard arbejder videre med tekst til en fælles side.  Web undersøger statistik for nuværende sider.

  3. Ny side om tompladsordning
    1. Web har lavet udkast til ny side, som sendes til godkendelse i arbejdsgruppen.
    2. Alle fakulteter opfordres til at følge HUM’s eksempel med liste over fag frem for at linke til hele uddannelsen i MitSDU. Det blev bemærket, at det kunne være smart at kunne klikke af i ODIN, men udvikling i ODIN sker på opfordring fra fakulteterne.
    3. SAMF efterspørger bedre hjælp til gymnasielærere, der ønsker undervisningskompetence i flere fag. HUM har samlet fagene i ”pakker” som sidefag, så gymnasielærerne let kan danne sig overblik over, hvilke fag de skal tage for at opnå undervisningskompetence inden for et givent fag. Med den opsætning kan tilbuddene blive en del af den kommende vælger, så vi præsenterer alle efteruddannelsestilbud samme sted.
      SAMF undersøger, om de kan kopiere HUM’s fremgangsmåde.
       
  4. Beslutning om termer (fag/kurser/moduler)
    På baggrund af diskussioner i gruppen og SAMF’s splittest bruger vi frem over masterkursus eller HD-kursus om enkeltfag fra uddannelsen. Web opdaterer retningslinjen.

  5. Status på implementering af retningslinjer for kurser/fag
    SAMF har afsat ekstra ressourcer til opgaven og forventer at være færdige snarest. TEK har ikke den type sider.
    Øvrige fakulteter har implementeret retningslinjerne.

    Overholdelse af retningslinjerne er centrale for at kunne tage den nye filtrering af efteruddannelsestilbud i brug, når den er klar.

  6. Ændringer til topmenu
    Efteruddannelsessiderne kommer til at følge samme opbygning som bachelor og kandidatsider.
    a. I søjlen Find din uddannelse er en landingsside Efteruddannelse og undersiderne Find din efteruddannelse (ny), hvor den nye vælger placeres, og Sådan søger du optagelse (ny). 
    b. I søjlen Hjælp til at vælge under Mød SDU placeres online informationsmøder og evt. andre tilbud.
    c. I søjlen Søg ind på SDU placeres uddybende information om ansøgning og optagelse på efteruddannelse (ny), herunder information om realkompetencevurdering, tompladsordning, deltagerbetaling mv.

  7. Evt.
    1. Spørgsmål om virtuelle eller fysiske møder er at foretrække, og det konkluderes, at en vekselvirkning er fin under hensyn til dagsordenen. Hvis gruppen skal præsenteres for nye løsninger, foretrækkes fysiske møder.

Sidst opdateret: 19.04.2024