Skip to main content
DA / EN

Dagsorden og referat 18. juni 2024

Til stede:
Mikkel Linneman Johansson, Anne Thorst Melbye, Rune Nørgaard Jørgensen, Peter Olander, Kurt Bilde, Stine Charlotte Hansen, Mads Lildholdt, Kristoffer Lund Sørensen

1: Godkendelse af referat og dagsorden

2: Orientering om arbejdet med Indholdsstrategi på sdu.dk – herunder rekrutteringssporet

Status:
I rekrutteringssporet har vi overstået analysefasen – desk research (hvad gør andre universiteter og virksomheder) og interviews med 14 nyansatte forskere og TAP’er – og vi er nu nået til design-fasen. Design-principper er i høring hos styregruppen for web og der sendes udkast webprototype til webstyregruppen til næste styregruppemøde i oktober. Projektet forventes at være færdigt i ultimo november 2024.

3: Diskussion af forslag til optimering af sdu.dk/forskning

    1. Flyt af institutter og centre til forskningssøjlen: Vi igangsætter et review af institutter og centre-sider under ”Om SDU” for at finde ud af om et flyt til forskningssøjlen kan gøre strukturen mere intuitiv og bringe relevant information frem i strukturen.
    2. Optimering af ph.d.-information under forskningssøjlen. Proces startes i efteråret. Vi har brug for at vide, hvem der er ansvarlige for ph.d.-siderne på fakulteterne, så de kan inddrages i optimeringsarbejdet.
    3. Vi har og brug for inputs eller forklaring på, hvorfor der ikke er rekrutteringsinformation om erhvervs-ph.d. på ph.d.-siderne.
    4. Nyt filtreringskomponent er på vej. Erstatter den nuværende filtrering på sdu.dk/forskning og på en ny underside kaldet ”Find forskningsenhed”. Har forskningsgruppen forslag til andre filtreringsparametre end de nuværende?
    5. Fakutltetsnavn skal fremgå af øverste menubjælke på de enkelte forskningssider, da det er svært for potentielle VIP’ere at orientere sig i vores organisationsstruktur på hjemmesiden.
    6. Potentielle VIP’ere efterlyser bedre formidling af tværvidenskabeligt samarbejde og projekter. Har vi gode eksempler, vi kan fremvise på web?

4: Eventuelt

Kurt orienterer om at der kører et tværgående projekt om indtægtsdækket virksomhed: Vedr. forskning handler det om ”Salg af viden”, ”Salg af eksperter”, ”Leje af faciliteter, lab og udstyr”, ”Skræddersyede kursusforløb til offentlige og private virksomheder”. Det er pt en lille del af SDU’s indtægter, der kommer fra indtægtsdækket virksomhed i dag, og det vil man fra bestyrelsen gerne øge. Webkommunikationssporet kommer til at vedrøre forskningssøjlen, evu-søjlen og samarbejdssøjlen. Der bliver taget hul på webarbejdet til efteråret.

Sidst opdateret: 01.07.2024