Skip to main content

Dagsorden og referat for mødet d. 31. januar 2024

Møde med arbejdsgruppen for forskning d. 31. januar 2024

Til stede: Sidse Faxøe Enghave (SUND), Uffe Holmskov (SUND), Mikkel Linnemann Johansson (NAT), Rune Nørregård Jørgensen (HUM), Susanne Kjelstrup (TEK), Anne Thorst Melbye (Biblioteket), Peter Olander (SDU RIO), Kurt Bilde (SDU KOM), Kristoffer Lund Sørensen - mødeleder (SDU KOM)

 

1: SDU Research Hub på SDUnet
1.1
Introduktion v. Peter Olander fra SDU RIO, der viste rundt på de nye sider, og forklarede om tilblivelsen, organiseringen og det strategiske fundament.

Kommentarer

  • Vedr. Call Calendar: Hvordan opdateres den, og hvem er ansvarlige for opdateringen? o De enkelte forskerstøtteenheder har medansvar i at holde kalenderen opdateret og besøge/kvalitetstjekke den løbende. Man skal her i opstarten sende sine rettelser til SDU RIO/Peter Olander, som vil opdatere løbende, indtil der bliver åbnet for, at forskerstøtteenhederne selv kan opdatere kalenderen.

1.2
Indhold på sdu.dk vs. sdunet.dk – behandles i pkt. 2.

 

2: Indholdsstrategi for web - spor 4: rekruttering af ansatte

Orientering

Indsats i SDU KOM, herunder vil der komme fokus på rekruttering af internationale forskere. Her vil der sandsynligvis ske en optimering af forskningssøjlen på sdu.dk, og spørgsmålet om, hvilket indhold der skal gå igen på sdu.dk vs. sdunet.dk/research, vil blive behandlet.

Arbejdsgruppen for forskning vil blive inddraget i arbejdet i form af kvalitetssikring og høringssvar, når det giver mening i projektet. Når der ligger en færdig projektplan, vil den ligeledes blive delt i gruppen.

Kommentarer

  • Idéer blev delt i plenum, og disse er noteret og sendt videre til projektorganisationen.

 

3: Ny samarbejdssøjle på sdu.dk

Hvordan skal samspillet mellem "Samarbejd med forskere" på samarbejdssøjlen og information om samarbejde på forskningssøjlen foregå?

Orientering

Opfordring til gruppen om at orientere sig på sdu.dk/da/samarbejde/forskere og videndele med sit bagland samt kvalitetstjekke informationen på siderne.

Spørgsmål fra mødeleder:

  • Har arbejdsgruppemedlemmerne kendskab til oplagte cases eller anden information, vi mangler at belyse på siderne for samarbejde med forskere?
  • Er der noget information om forskersamarbejde, der kunne være relevant at vise på forskningssøjlen?

Send forslag til Kristoffer Lund Sørensen, kriss@sdu.dk

 

4: Eventuelt

4.1
Orientering om et nyt Forskningens Døgn-webkomponent, der vil blive taget i brug til dette års FD.

4.2
Filtreringskomponent til fremsøgning, sortering og visning af enheder, centre, sektioner mv. kommer bliver udviklet i foråret 2024, hvilket vil blive behandlet på næste møde den 18.06.2024.

Sidst opdateret: 07.02.2024