Skip to main content

Referat af mødet den 24. februar 2021

Afbud fra TEK og HUM.

Status på arbejdet med nye uddannelsessider

Præsentation af visuel mockup af de næsten færdige komponenter til de nye uddannelsessider på SDU' udviklingsserver. Der har været brugt en del tid på, at få de sidste ting på plads rent visuelt, men sådan er det næsten altid, når der udvikles nye ting. 

Generelt så er alle de forskellige ting, der har været vist i de foregående mock-ups, blevet udviklet.

Det eneste som det ikke har været muligt at komme i mål mål med, er det automatiske træk af skemaer fra ODIN til den model, der var vist i den visuelle mock-up fordi det vil kræve, at der skal udvikles et alternativt skema i ODIN. 

SDU Kommunikation er  pt. ved at udvikle/opsætte scripts til skemavisninger generelt, så det både bliver muligt at oprette et eksempel-skema og et "rigtigt" skema, der fungerer optimalt på både mobil, tablet og desktop.

Ulempen ved disse scripts er, at de skal opsættes manuelt  dvs. at der ikke er nogen intgration til progressionsskemaet i ODIN fordi dette netop bliver vist i progressionsformat og ikke i en tidslinje. SDU Kommunikation undersøger om der kan gøres yderligere i den forbindelse og melder tilbage til arbejdsgruppen. 

Det blev aftalt i arbejdsgruppen, at vi skal mødes igen, når den nye funktionalitet er helt på plads, så man kan begynde på arbejdet - det vil forventligtligt være medio marts. SDU Kommunikation finder et nyt tidspunkt til mødet.

Inden dette møde giver det mening, at de respektive arbejdsgruppedeltagere overvejer, hvordan og i hvilket omfang, man ønsker at bruge skemaer på den side, der omhandler uddannelsens opbygning.

I de nuværende strukturelle retningslinjer er der lagt op til både et eksempel-skema ( der illustrerer et 1.semester på en given uddannelse) og et "fuldt" skema, der viser hele indholdet på en given BA-uddannelse.

Og særligt i forhold til det sidste skema, om det er realistisk, at man kan vedligholde det "pæne" skema manuelt (fordi det er det, der er muligt lige nu) og dermed få den "pænere" visning , hvor en BA-uddannelse vises i 3 søjler med 1 søjle til hvert år ( men uden link til de enkelte fag i ODIN) eller om man i stedet skal gå med det nuværende progressionsskema, hvor der er link over til ODIN. Gruppen tager en snak om det på næste møde for at se om vi kan komme til enighed om noget.

SDU Kommunikation tager dialogen med HUM omkring mulighederne i ODIN fordi de har arbejdet meget med ODIN og har en god fornemmelse af, hvor langt man kan komme med de forskellige elementer i ODIN.

På mødet var der lidt spørgsmål ind til abejdet med de nye elementer på siderne, hvor meget kan genbruges på tværs? og det undersøgerSDU Kommunikation lige i¨nærmere men generelt skulle nærmest alt kunne genbruges på tværs. 

Endeligt blev der stillet spørgsmål til, hvem der leverer indhold til indholdslementet "Ofte stille spørgsmål" og der har Studieservice levereret indhold til . SDU Kommunikation finder dette indhold frem og får generelt tilpasset de strukturelle retningslinjer. Arbejdsgruppen får tilsendt de strukturelle retningslinjer til kommentering en lille uge før det næste møde. 

Eventuelt

Der overflyttes et punkt til det næste mødes dagsorden fra SAMF i forhold til "Login" knappen på sdu.dk, da arbejdsgruppen ikke er fuldtallig.


Sidst opdateret: 04.11.2022