Klumme
Læs denne måneds klummer
Den enkelte klumme er udtryk for skribentens egen holdning
-
Prorektor Helle Waagepetersen
I hvilken grad dikterer kandidatreformen en transformation af SDU’s uddannelser?
Jeg forestiller mig SDU som en smuk, klassisk sejlbåd – hurtig og af høj kvalitet, ude på det store vand, hvor vejret er omskifteligt – nogle gange smukt, nogle gange barskt. Det er vigtigt, at de rigtige søkort er fundet frem, at vi er enige om kursen, og at alle kompetencer ombord kommer bedst muligt i spil. Vi skal være velkoordinerede og agile, når vejret slår om, og udnytte vores styrker i alt slags vejr.
-
Ph.d.-studerende Erik Lindby
Ernæringens vedvarende kulinariske forfald på SDU
Siden jeg begyndte at læse på SDU, er sandwichene blevet værre og værre. De legendariske flæskestegssandwich er forsvundet og erstattet af en overflod af uinspirerende vegetarretter. Kødskiverne er blevet papirtynde, og fyld såsom kål og salat dominerer. Tør man håbe på bedre sandwich i fremtiden?
-
Professor Henrik Dimke
Lidt om, hvad der rører sig på SUND
Mit navn er Henrik Dimke. Jeg er professor ved Institut for Molekylær Medicin på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet – eller SUND, som det kaldes i daglig tale. Her arbejder jeg med at forstå, hvordan nyrerne fungerer, samtidig med at jeg bidrager til at uddanne studerende inden for medicin, klinisk biomekanik og biomedicin. Jeg er desuden valgt forperson for Akademisk Råd på SUND og medlem af Universitetsrådet.
Vil du også gerne skrive en klumme i rektoratets nyhedsbrev?
Så skriv til redaktionen på rektoratetsnyhedsbrev@sdu.dk
Send e-mail