Skip to main content
HR
  1. Tilskadekomst i forbindelse med udførelse af arbejde skal altid meddeles skadelidtes personaleleder.

  2. Skadelidte og skadelidtes arbejdsmiljørepræsentant og leder samarbejder om at udfylde skema til intern anmeldelse af arbejdsskadehændelse (Word) Husk at få enhedslederen til at underskrive skemaet. 

  3. Skemaet sendes hurtigt muligt til SDU HR, Arbejdsmiljø på arbejdsskade@sdu.dk, der forestår den eventuelle konkrete indberetning til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og/eller Arbejdstilsynet. 

    Hvis ikke enhedslederen kan underskrive skemaet med anmeldelsen, skal vedkommende være cc. på mailen med anmeldelsen til Arbejdsmiljø og Udvikling. 

  4. Afslutningsvis skal arbejdsmiljøgruppen lave en ulykkesanalyse af hændelsen med henblik på forebyggelse af fremtidige ulykker. Til dette formål udfyldes skemaets 2. del, ”Intern undersøgelse af ulykken/tilløb til ulykke”.

 

En arbejdsulykke er en fysisk eller psykisk skade, som opstår efter en arbejdsrelateret hændelse eller en påvirkning, der er sket pludseligt eller inden for fem dage, og som medfører personskade. Hertil medregnes fysiske og psykiske skader eller påvirkninger i forbindelse med arbejdsrelaterede hændelser med vold, trusler og anden krænkende adfærd uden for arbejdstid.

Obs! Alle arbejdsrelaterede hændelser med vold, trusler og anden krænkende adfærd - både inden og uden for arbejdstid - skal anmeldes til Arbejdsmiljøkontoret.

Tand- eller brilleskade uden personskade pådraget i forbindelse med arbejdets udførelse skal også anmeldes til Arbejdsmiljø.

Erhvervssygdom er en sygdom eller lidelse, der opstår efter længerevarende påvirkning og kan f.eks. være høretab eller allergi. Erhvervssygdom er ikke omfattet af definitionen for en arbejdsulykke, og skadelidte skal derfor henvende sig til egen læge, der har pligt til at anmelde formodet sammenhæng mellem sygdom og arbejde.

Ved tingsskade alene eller anden skade med økonomisk konsekvens kontaktes Juridisk Kontor under Rektorsekretariatet.

Der henvises i øvrigt til oversigt over erstatnings- og forsikringsspørgsmål for yderligere detaljering.

SDU er som offentlig arbejdsplads underlagt krav om selvforsikring. Uddannelses- og Forskningsministeriet varetager forsikringslignende opgaver for universiteterne på arbejdsskadeområdet. Ved spørgsmål om arbejdsskadeforsikring henvises til Arbejdsmiljøkontoret og til særskilt forsikringsoversigt, som er udarbejdet af Rektorsekretariatet, Økonomiservice og SDU HR i fællesskab.

Af hensyn til databeskyttelse beder Arbejdsmiljø instituttet/afdelingen om at behandle (distribuere og opbevare) personlige oplysninger efter gældende regler jf. databeskyttelsesforordningen. Dokumenter med følsomme eller fortrolige oplysninger må opbevares 30 dage i Outlook eller andre ikke-sikre systemer. Herefter skal de slettes permanent.

Læs mere om databeskyttelse på SDU på sdu.dk/gdpr.

Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings hjemmeside kan du læse mere om anmeldelse af arbejdsskader.


Sidst opdateret: 17.06.2022