HUM Uddannelse & Kvalitet indkalder ændringer til studieordninger og fagbeskrivelser én gang om året med henblik på ikrafttrædelse fra og med den 1. september det efterfølgende år. Når ændringerne indkaldes, vil der samtidigt blive offentliggjort en detaljeret procesplan med angivelse af tidsrammer og ansvarsfordeling for arbejdet med revision af studieordninger og fagbeskrivelser for det konkrete års studieordningsændringer.
Studieleder, studienævnssekretær og studiesekretær danner sig i samarbejde et overblik over hvilke ændringer studienævnet ønsker. Studielederen har ansvaret for den faglige koordinering af ændringerne. Studienævnssekretæren har den administrative tovholderfunktion for selve processen. Studiesekretæren står for at taste ændringer i fagbeskrivelser.
Som del af ændringerne i fagbeskrivelserne skal der, afhængigt af ændringernes karakter, fastlægges overgangsbestemmelser – overgangsbestemmelser er studienævnets udmøntning af, hvordan studerende, der ikke har afsluttet et givent fag, kan gøre dette.
For den nærmere ansvarsfordeling mellem studieleder, studienævnssekretær og studiesekretær, se procesplanen for studieordningsændringer.
Sikring af uddannelsens legalitet
Der opfordres gennem hele processen til et tæt samarbejde med den enkelte uddannelses kontaktperson i Uddannelse & Kvalitet med henblik på løbende afklaring af spørgsmål og med henblik på, i fællesskab, at finde juridisk farbare løsninger.
Studienævnssekretæren foretager forud for behandlingen af studieordningsændringerne i studienævnet et legalitetstjek. Dette med henblik på at sikre at uddannelsen er indenfor de juridiske og økonomiske rammer for uddannelsen. Uddannelse & Kvalitet kvalificerer dette legalitetstjek forud for prodekanens godkendelse af studieordningsændringerne.
SDU's kvalitetspolitik
I Vademecum finder du de regler og retningslinjer som danner rammen for studieordningerne på Det Humanistiske Fakultet.
Bilag 1: STO-skabeloner - opbygning med forklaringer - februar 2021
Bilag 2: Notat om samdrift på de humanistiske uddannelser - januar 2025
Bilag 3: Udbud af valgfag - december 2024
Bilag 4: ODIN - fælles universitær database - februar 2021
SDU's kvalitetspolitik
Opfølgning
Dataunderstøttelse
Studienævnet skal minimum én gang om året forholde sig til relevante til tal og data om uddannelsen, og vurdere, om der skal igangsættes tiltag for at rette op på eventuelle utilfredsstillende forhold.
Studienævnets årshjul
Det løbende arbejde med uddannelseskvalitet, herunder kvalitetssikring og uddannelsesudvikling dokumenteres i studienævnsreferaterne og fastholdes i med hjælp fra studienævnets årshjul.
Uddannelses-beretningen
I uddannelsesberetningen gøres der status på uddannelsens kvalitetsarbejde og sættes mål for fremtidige indsatser.