Skip to main content
DA / EN

Studieadministrativ praksis på medicin

Her finder du information, som er relevant for dig som er studiesekretær/modulsekretær på medicinuddannelsen.

Jeg er fagadministrator. Hvilken information er relevant for mig?

Du skal orientere dig i følgende materiale:

  1. Denne FAQ
  2.  Dokumentet Samarbejdsflader som er et udgangspunkt til samarbejdet mellem fagansvarlig og fagadministrator
  3. Materialet som ligger på denne platform - både punkterne Generel Information, Undervisning og Eksamen er relevante for dig. Bemærk at der under Eksamen findes tjeklister for opgaver forbundet med planlægning, afvikling og afslutning af eksamen.

Jeg har et spørgsmål vedr. uddannelsen/en arbejdsopgave. Hvem kan jeg kontakte?

a. Har du spørgsmål til fagbeskrivelsen (prøveform, målbeskrivelse eller andet) eller en studienævnsafgørelse (f.eks. tilsagn om forlænget tid til eksamen), så kan du kontakte din studiekoordinator.

b. Har du spørgsmål til hvordan du løser en konkret arbejdsopgave ifm. din funktion som fagadministrator, så kan du først og fremmest finde svar under Generel information på Vejledningsplatformen under et af de relevante menupunkter.

c. Har du spørgsmål til opgaver forbundet med eksamen, så kan du finde svar samt tjeklister og opgavebeskrivelser under ’Planlægning af eksamenpå Vejledningsplatformen.

d. Har du problemer med at logge ind på itslearning, Digital Eksamen mv. eller har du problemer med at tilgå Zoom, Onedrive eller Sharepoint så kontakt SDU IT på mail servicedesk@sdu.dkeller tlf. 6550 2990.

e. Har du spørgsmål til bestemte funktioner i itslearning så se vejledningerne på de fælles vejledningssiderDu kan også finde fakultære vejledninger og en oversigt over supportveje til itslearning under Undervisning’ på Vejledningsplatformen.

f. Har du spørgsmål til itslearning eller eksamen som du ikke finder svar på via ovenstående, så kontakt SUND Uddannelse på hhv. sund-elearn@health.sdu.dk eller digitaleksamen@health.sdu.dk.

Bemærk venligst at fakultetet bestræber sig på at besvare henvendelser indenfor 2 arbejdsdage.

Jeg skal hjælpe min fagansvarlige med at opbygge kursusrum i itslearning.

Hvordan gør jeg?

SDUs har vedtaget retningslinjer for, hvordan kursusrum i itslearning skal designes, så de studerende mødes af en ensartet og overskuelig brugerflade på tværs af deres uddannelse. Du finder retningslinjerne her.

Derudover har fakultetet udviklet tre eksempelkurser på Det Gode kursusrum i itslearning. Du og din fagansvarlige samt eventuelt andre undervisere opfordres til at tilmelde jer kurserne, idet fakultetet tilstræber, at alle kursusrum i høj grad minder om et af de tre kursusrum. Kursusrummene vil løbende blive udviklet og tilpasset. 

 

Kurserne hedder:


 

 

 

Sådan finder du kurserne og registrerer dig:

 

 

Jeg har spørgsmål til itslearning/digital eksamen, som jeg har sendt til funktionspostkasserne. Jeg har endnu ikke fået svar – kan jeg selv kontakte systemudviklerne i SDU IT?

Fakultetet bestræber sig på at besvare henvendelser indenfor 2 arbejdsdage. I nogle tilfælde kan der desværre forekomme lidt længere svartid. Fakulteterne har lavet en samarbejdsaftale med IT-organisationen på SDU, om at det er fakulteternes superbrugere, som er indgangen til systemudviklerne.

Dette skyldes, at fakulteterne skal agere som 2nd line support på de forskellige systemer og dermed selv have mulighed for at opbygge viden på området. Systemudviklerne i SDU IT har mange forskellige opgaver og er ikke en del af den officielle supportkæde på SDU. Det er derfor vigtigt, at de vedtagne aftaler overholdes.

Jeg er i tvivl om min rolle som fagadministrator. Hvor kan jeg finde information om det?

Fakultetet har udarbejdet en overordnet beskrivelse af rollefordeling og samarbejdsflader omkring et fag. Denne beskrivelse giver et overblik over opgaverne samt hvordan de kan fordeles.

Beskrivelsen har været i høring på alle institutter og er primært målrettet de kliniske institutter. Dog kan det også være gældende - delvist eller i sin helhed- for fakultetets øvrige institutter. Læs mere om dette i indledningen af beskrivelsen, som du finder her

Hvem fastlægger regler og retningslinjer i forbindelse med eksamen?

Det faglige indhold i eksamen samt regler omkring hjælpemidler til eksamen fastlægges altid af den fagansvarlige.

Administrative og praktiske regler i forbindelse med eksamen, herunder skriftlige stedprøver fastlægges fra centralt hold- dels af SDU og dels af fakultetssekretariatet på hvert af de fem fakulteter på SDU.

På SUND er det området Undervisning og Eksamen i SUND Uddannelse, som har fået uddelegeret denne kompetence.

Fakulteterne tilstræber at have fælles retningslinjer. Der kan dog være tilfælde, hvor det er meningsgivende at have lokale regler, som kun er gældende for studerende på ét fakultet.

Jeg er ikke enig i de centralt fastlagte regler for eksamen. Kan jeg lave regler som blot gælder for mit fag?

Nej det kan du ikke.

Årsagen til at praktiske regler og retningslinjer fastlægges enten centralt på SDU eller centralt på fakultetet er af hensyn til de studerende. De studerende skal kunne føle sig sikre på, at de praktiske rammer for en given prøveform altid er de samme uanset hvilket fag, som de følger, medmindre der er kommet en central udmelding om ændringer fra fakultetet.

Derudover er det vigtigt, at fagadministratorerne på uddannelsen altid arbejder i overensstemmelse med de vedtagne regler, idet det modsatte tilfælde er grundlag for eksamensklager fra studerende, som har oplevet forskelsbehandling. Klage- og disciplinærsager  varetages også centralt fra - dels af fakultetssekretariatet og dels af Studieservice på SDU. I sagsbehandlingen er det vigtigt, at der ikke er tvivl om, hvad de studerende er blevet oplyst omkring, f.eks. ifm. en eksamen, eller hvilket regelsæt som er gældende for en given situation.  Når fakultetet besvarer klager eller indleder disciplinærsager, skal det være muligt at henvise til de centralt vedtagne regler, og derfor kan det ikke nytte, hvis reglerne er personafhængige  Opstår der divergenser her kan det nemlig have stor betydning for den endelige afgørelse af en sag.

Den decentrale studieadministration på medicin medfører, at studerende ofte skifter fagadministrator mellem de forskellige fag og moduler. Regler for eksamen (ligesom regler for tilmelding til undervisning, sanktioner ifm. eksamensuregelmæssigheder mv.) er uafhængige af den pågældende fagadministrator og gælder for samtlige studerende på fakultetet og i flere tilfælde samtlige studerende på SDU. På den måde skal de studerende udelukkende fokusere på det faglige indhold i en given eksamen og ikke på om de praktiske regler og retningslinjer har ændret sig fra sidste kvartal.

.

Jeg har et forslag til ændring af regler om praktiske forhold til eksamen. Hvem kan jeg kontakte?

Du er meget velkommen til at kontakte SUND Uddannelse på digitaleksamen@health.sdu.dk. Så kigger eksamensteamet på dit forslag og vurderer om det er muligt at implementere enten på fakultetet eller på hele SDU, og hvornår det vil være muligt at implementere ændringerne fra.

Hvor finder jeg oplysninger om hvem der skemalægger samt hvornår og hvordan jeg overtager skemaerne fra min skemalægger til videre behandling?

Du finder procesplan, arbejdsbeskrivelser og prioriteringer for skemalægningen under ’Undervisning’ på Vejledningsplatformen. Se specifikt under menupunktet Skemalægning. Samme sted finder du kontaktoplysninger på din skemalægger.

Har du spørgsmål til booking af lokaler kan du også skrive til booking@health.sdu.dk

 

Sidst opdateret: 20.02.2024