Skip to main content
Institut for Teknologi og Innovation
Årets Forskningsmiljøpris

Stor ros til EOM ved prisuddeling

Det Unge Akademi uddeler i 2022 for første gang en pris til Årets Forskningsmiljø

Bevæggrund for at indstifte prisen ÅRETS FORSKNINGSMILJØ 

Gode forskningsmiljøer gør forskningen bedre. Det er vigtigt for unge forskeres talentudvikling at indgå i gode forskningsfællesskaber. Derfor har  Det Unge Akademi indstiftet en pris, der anerkender forskningsmiljøets betydning for den enkelte forskers arbejde, præstationer og velvære samt anerkender deltagernes bidrag til fællesskabet. Det er særligt vigtigt at yngre forskere får vejledning, sparring og mulighed for at udvikle sig. Det er Det Unge Akademis mål er at starte en samtale om de kvaliteter, der kendetegner et godt forskningsmiljø. 

Der er mange gode forskningsmiljøer i Danmark

Unge forskere fra alle danske universiteter har kunnet indstille deres eget forskningsmiljø til prisen, og ph.d.-studerende Kristine Wilhelm Lund og ph.d.-studerende Alexander Borch-Andersen indstillede her SDU Engineering Operations Management til prisen som "Årets Forskningsmiljø" 2022. Særligt Erik Skov Madsens initiativ til Phd.-seminarer blev fremhævet i indstillingen. 

Der var i alt 62 indstillede miljøer til Årets Forskningsmiljø, og selvom Engineering Operations Management  ikke vandt prisen, var sektionen en af finalisterne og blandt de i alt seks forskningsmiljøer der blev særligt fremhævet med hædrende omtale (to ud af de seks var fra SDU) 

Afgørelsen om vinderen var svær, juryen vil derfor gerne fremhæve seks øvrige finalister til prisen, som alle fortjener hædrende omtale:

Section of Operation Management, Institut for Teknologi og Innovation, SDU
Center for Selvbiografisk Hukommelsesforskning (CON AMORE), Psykologisk Institut, AU 
Danish Centre for Welfare Studies (DaWS), SDU
IDUN Centre of Excellence, Health Tech, DTU
SocMap, Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, AAU 
Interacting Minds Centre (IMC), Aarhus Universitet

Læs mere om Det Unge Akademis prisuddeling

Redaktionen afsluttet: 03.06.2022