Skip to main content
Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber

Medarbejderportal

For ansatte på Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber

Nyheder

 

 

 

18.09.2024

National Literatures: a Global Phenomenon in a Deglobalizing World? - DIAS Lecture by David Wallace

David Wallace holds the Judith Rodin Chair of English at the University of Pennsylvania. He is a prominent literary historian who has broken out of the national paradigm in innovative ways. He has published widely on late medieval English literature, and his collaborative project which resulted in the two-volume Europe – A Literary History 1348-1418 (Oxford UP, 2016) is highly acclaimed. He is now editing a global literary history, National Epics, which focuses on national literatures in a large chronological and comparative frame – from Homer to the present day.This event is open for all

Læs mere

04.07.2024

Læs 27. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 27. nummer i 2024 af IKS's nyhedsbrev IKS Nyt med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer, fonde, bevillinger og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

26.06.2024

Læs 26. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 26. nummer i 2024 af IKS's nyhedsbrev IKS Nyt med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer, fonde, bevillinger og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

21.06.2024

Ny leder af Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab

Den nye leder af Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab bliver lektor Alexandra Holsting. Alexandra Holsting har i flere omgange været studieleder og har i perioden 2018-2023 været fællestillidsrepræsentant på Det Humanistiske Fakultet. Siden 2023 har hun været viceinstitutleder på Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber. Alexandra Holsting er cand.mag. i Tysk og Litteraturvidenskab fra Syddansk Universitet, og har en ph.d.-grad fra Institut for Engelsk, Germansk og Romansk på Københavns Universitet. Dekan Simon Møberg Torp: ”Jeg er sikker på, at instituttet vil få stor glæde af Alexandra Holsting som institutleder, og at hun med sin helhedsorienterede indstilling og evne til at udfordre også vil være en stor gevinst som en del af ledelsesgruppen på Det Humanistiske Fakultet. Jeg ser frem til samarbejdet med Alexandra, da jeg kender hende som knivskarp og med en utrolig god evne til at se nuancer og bringe forskellige perspektiver i spil. Hun arbejder altid på at bidrage til gode løsninger – også når det er svært.” Alexandra Holsting udtaler om instituttet og jobbet:"Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab er et institut med stærke faglige og kollegiale miljøer, der dækker mange forskelligartede humanistiske områder, der har det til fælles, at de i den grad lever op til Syddansk Universitets målsætning om at skabe værdi for og med samfundet. Jeg glæder mig til at arbejde sammen med alle på instituttet, ikke mindst hvad angår udmøntningen af SDU’s 2030-strategi." Alexandra Holsting starter som institutleder den 1/8.

Læs mere

20.06.2024

Læs 25. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 25. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev IKS Nyt med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer, fonde, bevillinger og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

13.06.2024

Læs 24. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 24. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev IKS Nyt med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer, fonde, bevillinger og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

30.05.2024

Læs 22. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 22. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer, bevillinger og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

23.05.2024

Læs 21. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 21. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

21.05.2024

Maj 2024 Nyhedsbrev fra Prodekanen

Læs mere om hvordan du indberetter sager om snyd og plagiat (eksamensuregelmæssigheder) i maj måneds nyhedsbrev fra prodekanen.

Læs mere

16.05.2024

Læs 20. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 20. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

08.05.2024

Læs 19. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 19. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

02.05.2024

Læs 18. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 18. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

25.04.2024

Læs 17. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 17. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

18.04.2024

Læs IKS's Nyhedsbrev nr. 16

Læs det 16. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

11.04.2024

Læs IKS's Nyhedsbrev nr. 15

Læs det 15. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

04.04.2024

Læs 14. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 14. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

21.03.2024

Læs 12. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 12. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

14.03.2024

Læs 11. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 11. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

07.03.2024

Læs 10. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 10. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

29.02.2024

Læs 9. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 9. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

22.02.2024

Digitalt kompetenceløft for administrationen på Humaniora

Det Humanistiske Fakultet har igangsat et kompetenceudviklingsforløb under titlen ’Fremtidens kompetencer til et digitalt arbejdsliv’. Ambitionen er at sikre, at vi bliver ved med at være på forkant med udviklingen og fuldt ud udnytter de digitale værktøjer og muligheder - både individuelt og i fællesskab. BaggrundMed krav om at vi bliver ved med at levere samme uddannelse, forskning og service, men for færre ressourcer, er vi som administration nødt til at øge effektiviteten i opgaveløsningen, og digitalisering er en vej til dette. Samtidig kalder fremtidens opgaver og rammer for løsning af opgaver på øget forandringstempo, behov for løbende forbedringer/effektiviseringer, hvor digitalisering forventes at levere en stor del af gevinsterne, krav om sammenhængende løsninger (ikke mindst digitalt), hvilket kræver øget abstraktionsniveau i arbejdet. Alt sammen noget, der stiller krav om mere avancerede digitale færdigheder hos medarbejderne.Dertil kommer, at Humaniora længe har været ambitiøse ift. at sikre, at vi som medarbejdere og administration er klædt godt på til den digitale fremtid, og den udvikling ønsker vi at fortsætte. ForløbForløbet strækker sig over tre semestre med opstart forår 2024. SDUs kompetencehjul, som beskriver forskellige kompetencer, der har betydning i en digital hverdag, danner ramme for forløbets overordnede fire spor: 1. Anvendelse af digitale værktøjer, 2. Viden om teknologi, 3. Formidling & kommunikation samt 4. Udvikling & implementering. Aktiviteterne i hvert spor vil blive udviklet løbende. Indsatsen er forankret hos fakultets digitaliseringsenhed, men vil i høj grad også involvere medarbejderne ud fra præmissen om, at medarbejderne hver især sidder med en unik viden om systemer eller opgaver - en viden som skal ud at leve, så erfaringer og gode løsninger kan blive delt og udnyttet på tværs. Derfor er der også lagt op til et kompetenceudviklingsforløb, der omfatter mere end formelle kursusaktiviteter, fx løbende videndelings- og inspirationsmøder. MålgruppeForløbet er målrettet medarbejdere i Fakultets- og Studieadministrationen samt på institutterne.

Læs mere

22.02.2024

Læs 8. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 8. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

22.02.2024

Nyt Nordic Humanities Center

Nordic Humanities Center er et nyt forskningscenter på Syddansk Universitet og Københavns Universitet, der bringer humanistiske perspektiver på større samfundsmæssige udfordringer. Hvert år udpeger styregruppen bag centeret en række humanistiske forskere, der samarbejder i et år om et bestemt tema. Nordic Humanities Center er finansieret af Den A.P. Møllerske Støttefond. I centerets første år arbejder vi med forskningsprojektet: ”Legitimitet under Pres – Den Nordiske Models Fortid og Fremtid.”

Læs mere

05.02.2024

Læs 6. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 6. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

01.02.2024

Læs det 5. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 5. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

30.01.2024

Niels Bjerre-Poulsen er blandt de mest citerede eksperter i 2023

Niels Bjerre-Poulsen fra IKS er med på DM Akademikerbladets liste over Danmarks 50 mest citerede eksperter i 2023. Forrige år fyldte epidemiologer og virologer mediebilledet. I 2023 overtog militæranalytikere og juraprofessorer listen over landets mest citerede ekspertkilder, og Niels står på listen som nr. 27. IKS ønsker et stort tillykke med den fornemme plads på listen. 

Læs mere

25.01.2024

Læs 4. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 4. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

18.01.2024

Læs 3. nummer af "IKS Nyt"

Læs det 3. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

12.01.2024

Hilsen fra dekanen

Kære kolleger Jeg er både stolt, imponeret og oprigtigt glad for det flotte arbejde mine kolleger på Det Humanistiske Fakultet, Syddansk Universitet udretter. Jeg oplever et engagement og en dedikation uden lige for at bringe vigtig forskning i spil og sikre at helt afgørende videnskabelige bidrag kommer ud, hvor de kan gøre en positiv forskel for og med samfundet. En forudsætning for, at vi kan lykkes med vores forskning, er, at vi sikrer det økonomiske grundlag. Derfor er det meget glædeligt at se, hvordan vi i år har slået alle rekorder på den front. Der er blevet søgt midler som aldrig før, og heldigvis har det også resulteret i et rekordstort hjemtag – og så har vi endda fortsat mange lovende projekter ude til bedømmelse. Forskning er en kollektiv proces, og det har ansøgningsarbejdet i år om noget været. Systematisk kollegial sparring og forbilledligt samarbejde, sammenholdt med den hårde konkurrence, hvor selv den bedste ikke altid har succes, gør, at jeg burde fremhæve alle for en fornem indsats. Det kan jeg ikke, så jeg nøjes med at holde mig til navnene på bevillingsbrevene. Et kæmpe tillykke til: Anders Ljungdalh, The Formation of Impartiality Anders V. Munch, History of Danish Design Ane Qvortrup, Eco-engagement and eco-literacy Anne-Marie S. Christensen, Individuelt moralsk ansvar i skyldens tidsalder Cecilie Bjerre, Paternity In Denmark, c. 1920s-1990s (PAID) Eva Knutz, Co-designing new support practices with young children Eva Lykkegaard, Students' voices on wellbeing (VoiceWell) Gro Hellesdatter Jacobsen, EXPECT_Art Janne Liburd, ISOSCAN Johanne Louise Christiansen, QURANATURA Jytte Isaksen, Aphasia is more than a language impairment Kathrin Maurer, Biomaskinernes Æstetik Michael Paulsen, Playing with disaster Nina Nørgaard, Kommunikation om Seksuel Sundhed Nikolaj Elf, Center For Grundskoleforskning 2.0 Søren Wind Eskildsen, (Second) Language Learning in the Wild Susana Tosca, Forskning i kulturarv og Digital Entertainment Machine Thomas Heebøll-Holmøll-Holm, Fama in Medieval Denmark (c. 1240-1340) Tina Høegh, InDi - Inclusive Dialogue Tine Hindkjær Madsen, Reconciling Science and Democracy Torsten Bøgh Thomsen, H.C. Andersens natur- og teknologisyn For blot at nævne nogle – heldigvis er der alt for mange til at alle kan komme med. Og naturligvis også en kæmpe tak til de generøse samarbejdspartnere, der gør det muligt: A.P. Møller Fonden Augustinus Fonden Carlsbergfondet European Commission Danmarks Frie Forskningsfond Novo Nordisk Foundation VILLUM FONDEN & VELUX FONDEN

Læs mere

11.01.2024

Læs 2. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev

Læs det 2. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

04.01.2024

Læs 1. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev

Læs det 1. nummer i 2024 af IKS's Nyhedsbrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

14.12.2023

Læs 50. nummer af IKS's Ugebrev

Læs det 50. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

07.12.2023

Læs det 49. nummer af IKS's Ugebrev

Læs det 49. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

06.12.2023

Olav Hammer og Mikael Rothstein har lige vundet en stor prisopgave

I 2020 udskrev Dr. Phil. Leif Nedergaards Fond en prisopgave, hvor man ønskede ”en videnskabelig redegørelse for religionskritikken i Danmark i historisk og/eller aktuelt perspektiv”. Professor Olav Hammer og lektor Mikael Rothstein fra IKS tog imod udfordringen, skrev en bog på 300 sider – og vandt i november 2023 førstepræmien på 400.000 kr. IKS ønsker tillykke med prisen.

Læs mere

30.11.2023

48. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 48. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

23.11.2023

47. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 47. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

16.11.2023

46. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 46. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

14.11.2023

Bogudgivelse af Dietrich Jung

Dietrich Jung, Professor ved Center for Modern Middle East and Muslim Studies, har fået udgivet Islamic Modernities in World Society. The Rise, Spread, and Fragmentation of a Hegemonic Idea i serien “Edinburgh Studies of the Globalised Muslim World” fra Edinburgh University Press.

Læs mere

26.10.2023

Læs 43. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 43. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor Institut for Kultur- og Sprogvidenskabers forskning, arrangementer og bogudgivelser samt meget andet til IKS's medarbejdere.

Læs mere

13.10.2023

Vi har optaget flere studerende på Det Humanistiske Fakultet i 2023 end sidste år

Nu har vi det endelige billede af årets optag. Samlet har vi optaget 7% flere studerende i år end sidste år målt pr. 1. oktober. Der er et fald på 3% i optaget på bacheloruddannelser, mens vi oplever en stigning på kandidatuddannelserne på hele 18%. Dermed er en mangeårig trend i retning af lavere optag knækket.Vi har optaget 656 på vores bacheloruddannelser og 684 på vores kandidatuddannelser, og vi har således optaget 1340 nye studerende. Dermed byder vi i år velkommen til 86 flere nye studerende i forhold til sidste år. Væksten i antallet af kandidatstuderende skyldes først og fremmest en vækst på 48% på vores engelsksprogede kandidatuddannelser. Vi vil stadig gerne øge optaget på vores bacheloruddannelser i de kommende år, og det arbejdes der benhårdt på både på Humaniora og centralt på SDU. Det skal ske via forstærket markedsføring og de nye outreach-aktiviteter, hvor det Humanistiske Fakultet er stærkt repræsenteret. Fakultetet har samtidigt taget initiativ til dialog med de uddannelser, der har oplevet en større nedgang i optaget i de senere år med henblik på at styrke søgningen i de kommende år. Reduceret frafald Det er også glædeligt, at markant færre studerende er faldet fra bacheloruddannelserne i de senere år.På optagelsesårgangene 2021 og 2022 er frafaldet 10%-point lavere end på årgang 2016. Vi har fået færre studerende mellem 2016-2022, men de studerende, vi optager, færdiggør til gengæld uddannelsen hos os.

Læs mere

12.10.2023

Læs 41. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 41. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

28.09.2023

Læs 39. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 39. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

21.09.2023

Læs 38. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt"

Læs det 38. nummer af IKS's Ugebrev "IKS Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

24.08.2023

Læs 34. nummer af ISKHK's Ugebrev

Læs det 34. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

24.08.2023

Nye institutnavne

Kære alleJeg håber, I har haft en dejlig sommer sammen med nogen af dem, I holder af.I forbindelse med godkendelsen af den nye institutstruktur blev de to nye institutter givet nogle midlertidige navne, og i slutningen af februar blev der igangsat en proces med at finde permanente navne til disse. Alle ansatte på fakultetet blev i den forbindelse inviteret til at indsende navneforslag, og der blev nedsat et navneudvalg bestående af institutlederne, en repræsentant fra hvert Institutråd, en repræsentant fra Akademisk Råd, en studenterrepræsentant og undertegnede til at rådgive ledelsen i forhold til den endelige beslutning om de to institutnavne. I alt blev der indsendt 11 navneforslag til Institut for Sprog, Kultur, Historie og Kommunikation og 10 forslag til Institut for Medier, Design, Læring og Erkendelse. Et overvejende flertal i udvalget mente, at de midlertidige navne var for lange til at blive permanentgjort, hvorfor man besluttede sig for at anbefale nye navne til begge institutter. Efter grundige drøftelser ved to møder i navneudvalget er mødedeltagerne ved det andet møde blevet enige om følgende nye navne til institutterne: • Institut for Kultur- og Sprogvidenskaber / Department of Culture and Language• Institut for Design, Medier og Uddannelsesvidenskab / Department of Design, Media, and Educational ScienceUdvalget har bestræbt sig på at finde nogle navne, der ikke er for lange samtidig med, at de er så rummelige som muligt. Det har i sagens natur været en yderst vanskelig opgave. Vi er helt klar over, at der vil nok vil være fagområder, der ville have foretrukket andre navne. I den forbindelse skal det nævnes, at der arbejdes på at tilføje et niveau i emailsignaturen og på sdu.dk, så det specifikke fagmiljø (center, forskningsgruppe mv.), som I er tilknyttet, kommer til at fremgå, dvs. at der fremover vil være tre organisatoriske tilhørsforhold – fagligt miljø, institut og fakultet. Jeg vil gerne takke navneudvalgets medlemmer for deres engagerede indsats i forbindelse med denne utaknemmelige opgave.De bedste hilsnerSimon Møberg TorpDekan

Læs mere

17.08.2023

Læs 33. nummer af ISKHK's Ugebrev

Læs det 33. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

03.07.2023

Læs 26. nummer af "ISKHK Nyt"

Læs det 26. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

01.06.2023

Læs 22. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt"

Læs det 22. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

25.05.2023

Læs 21. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt"

Læs det 21. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt indenfor forskning og arrangementer samt meget andet til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

02.05.2023

Klaus Geyer deltog i Forskningens Døgn - Bestil en forsker

Klaus Geyer fra ISKHK deltog i arrangementet Bestil en forsker med sit oplæg om ”Had og hetz på de sociale medier”. Hadetale optræder stadigt hyppigere på sociale medier, og Xperohs-projektet undersøger, hvordan hadetale kommer til udtryk på forskellige sociale medier, f.eks. Facebook og Twitter på dansk og tysk.Klaus Geyer var inviteret til hele 4 arrangementer i rammen af Bestil en forsker på Skive bibliotek med 2 skoleklasser (24/4), på Erhvervsakademiet Dania i Viborg med deres studerende (25/4), på Gråsten bibliotek (26/4) til deres kulturarrangement om aftenen, og på Kofoeds skole i København med deres (voksne) elever (27/4). Det var nogle inspirerende og spændende møder med meget forskellige mennesker alle 4 steder og en perfekt lejlighed til at komme i dialog omkring emnet og lære af andres synsvinkler. Klaus afholdt i princippet 4 gange samme oplæg, og det afstedkom 4 meget forskellige diskussioner, dog hver gang meget givende. Det betød naturligvis en del timer på toget på denne Danmarksturné og en del ekstratimer overhovedet, men han glæder sig allerede til næste års ”Bestil en forsker”-program. Ifølge Klaus kan det varmt anbefales til alle, der har mulighed at få det organiseret med deres øvrige liv!

Læs mere

13.04.2023

Læs 15. nummer af "ISKHK Nyt"

Læs det 15. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

30.03.2023

Læs 13. nummer af "ISKHK Nyt"

Læs det 13. nummer af ISKHK's Ugebrev "ISKHK Nyt" med det seneste nyt til ISKHK's medarbejdere.

Læs mere

Nyheder fra SDU

Sidst opdateret: 23.08.2023