Skip to main content
DA / EN
  • 20.06.2024

    ERC: Sæt gang i din vildeste forskningsidé

    Nyt tema med inspiration og viden til forskere, som overvejer eller er i gang med at søge ERC-midler.

  • 20.06.2024

    "En kæmpe milepæl og præstation"

    Hvad kan en ERC-bevilling bidrage med til en forskers karriere? Professor Annette Baudisch modtog en ERC Consolidator-bevilling i 2022 til hendes projekt “Born once - Die once”. I denne Q&A reflekterer hun over det værdifulde i en ERC-proces.

  • 13.06.2024

    Flyvende skruetrækker skal løse problemer på elnettet

    En ny værktøjsdrone kan vedligeholde og reparere højspændingsmaster og elledninger for energivirksomheder. Med dronen har postdoc Nicolaj Haarhøj Malle taget de første skridt mod at skabe en dronevirksomhed sammen med to andre forskere

  • 03.05.2024

    Hjælp til dig som er ny i EU-funding

    Få hurtigt overblik og ny viden til at søge midler til din forskning.

  • 29.04.2024

    Hvordan får man EU-midler? Q&A med Henrik Holbech

    Hvorfor bruge tid på at søge EU-midler? Det spørgsmål har vi stillet Henrik Holbech, der er forsker i hormonforstyrrende stoffer på Biologisk Institut og trækker på fem års erfaring med EU-ansøgninger - både som partner i andres projekter og som koordinator. Læs med i Q&A’en og find inspiration.

  • 21.03.2024

    Skriveophold for forskere: Q&A med Julie Emontspool

    Forsker Julie Emontspool tog på to skriveophold, da hun skulle udarbejde en større EU-ansøgning. Hun taler varmt om muligheden, som er et initiativ under SDU's strategi for forskningsfinansiering.

  • 11.03.2024

    Ny postdoc vil hjælpe produktionsvirksomheder ind i fremtiden

    Der er et kæmpe potentiale i at udtænke produktionsmaskiner smartere, siger ny postdoc, som arbejder med digital udvikling og test af maskiner, der er bygget i moduler. Hans ide vil gøre virksomheders produktion fleksibel og mindre følsom for nedbrud.

  • 26.02.2024

    Forskeres fondsansøgninger får flyvehøjde gennem kollegial sparring

    Fundinglandskabet ændrer sig drastisk i disse år. Forskere skal i højere grad rejse penge til deres projekter. Gennem kollegial sparring hjælper de hinanden med at blive endnu bedre til det.

  • 30.01.2024

    Fem genveje til relevant viden for forskere

    Research Support Hub er et nyt digitalt univers skræddersyet til det videnskabelige personale på SDU's intranet.

  • 14.12.2023

    SDU’s Research Support Hub: En lettere vej til overblik, funding og hjælp

    Fælles værktøj på sdunet.dk skal gøre det lettere at søge og udnytte de mange funding-muligheder, finde relevante kolleger og forskerstøtte på tværs af SDU og gøre ansøgningsprocesser mere enkle og overskuelige for den enkelte forsker, forskergruppeleder og forskerstøtteenhed.