Skip to main content
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Nyt SUND

Nu kan du kigge ind i Nyt SUND

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet flytter ind i Nyt SUND på Campus Odense fra august 2023. Men allerede nu kan du kigge ind i det nye byggeri fra Stenten i den eksisterende SDU-bygning.

Af Bente Kjær, 17-04-2023

Indtil for ganske nylig blev man mødt af en stor mørk væg i den sydlige ende af Stenten på SDU Odense.

Den er nu erstattet af et stort glasparti, som åbner op indtil Nyt SUND. 

Stenten på det eksisterende SDU fortsætter nemlig ind i Nyt SUND og videre ned gennem det nye byggeri, hvor den bliver til bygningens hovedpassage, Aksen.

Der vil dog ikke være adgang til Nyt SUND før den 1. august 2023, hvor indflytningen går i gang.

Men indtil da kan du altså nu slå et smut forbi Stenten og tage et kig ind gennem glasset – eller få et lille indblik via galleriet nedenfor.

Dekanen byder indenfor i Nyt SUND

Kom med dekan Ole Skøtt ind i Nyt SUND og hør om den kommende arbejdsplads for mange af SUNDs ansatte.

Kom med dekan Ole Skøtt ind i Nyt SUND i videoen her.

For enden af Stentens sydlige ende på SDU Odense ses nu et stort glasparti, som åbner op ind til Nyt SUND.

I august 2023 starter indflytningen i Nyt SUND. Herefter bliver det muligt at bevæge sig gennem dørene i det store glasparti ind i det nye byggeri, som kommer til at rumme undervisningslokaler, studiezoner, kontorer, mødelokaler og mødesteder, laboratorier og dyrestalde samt faciliteter til anatomi og retsmedicin. (©Bente Kjær)

Når du står på Stenten i den eksisterende SDU-bygning og kigger ind gennem glasvæggen til Nyt SUND, ser du ankomstområdet til det nye byggeri. Lige frem findes en trappe ned til bygningens ene hovedindgang, Stenten S. Den anden hovedindgang findes i bygningens modsatte ende, der hvor Nyt SUND er koblet sammen med Nyt OUH. Her hedder indgangen Koblingen. (©Bente Kjær)

Her ses hovedindgangen til ankomstområdet, Stenten S. Kommer du op ad trappen vil du kigge direkte ind på Stenten, i den eksisterende SDU-bygning. (©Bente Kjær)

Bag træpanelerne til venstre er der kontorer på første og på anden sal. Op ad trappen kan du bevæge dig ind i kontorområdet til venstre og videre ud i byggeriet til højre. Går du videre ud i byggeriet på anden sal, finder du kontorer og laboratorier fordelt i tre nord-sydgående spor hele vejen ned gennem bygningen. Går du til højre her i ankomstområdet på første sal, finder du som det første to af bygnings i alt tre auditorier. Bevæger du dig videre derfra, møder du først bygningens hovedstrøg, Aksen, som løber hele vejen ned til Nyt OUH. Her finder du undervisningslokaler og studiezoner. Parallelt med Aksen løber henholdsvis et spor med kontorer og et med laboratorier. Ned gennem bygningen er de tre spor forbundet af en række tværgange. (©Bente Kjær)

Til venstre i ankomstområdet kan du gennem vinduerne se over mod Det Tekniske Fakultet, ligesom du kan se ned på letbanestoppet ved SDU Syd. (©Bente Kjær)

Til højre i ankomstområdet kan du gennem vinduerne se et udendørs opholdsområde. På den anden side af det kan du se den del af byggeriet, hvor de to nævnte auditorier ligger, og hvorfra du kan bevæge dig videre ud i byggeriet. (©Bente Kjær)

Her ses et af de to auditorier, som findes i forbindelse med ankomstområdet til Nyt SUND. Det er et klassisk trappeauditorie med en stolerække på hvert niveau, som har plads til 228 personer + 2 handicappladser. Gennem det store vinduesparti kan Nyt OUH anes i baggrunden. (©Bente Kjær)

Find svar på spørgsmål om Nyt SUND

Find en masse forskellige informationer om Nyt SUND i vores FAQ, som er et oplsagsværk, der giver svar på ofte stillede spørgsmål i forskellige kategorier.

Du finder FAQ om Nyt SUND her.

Redaktionen afsluttet: 17.04.2023